Savola esittää blogissaan ratkaisuja ilmastonmuutokseen: Tue kansallista alkutuotantoamme

Ilmastonmuutos

Jos haluat pelastaa maapallon. Tue kansallista alkutuotantoamme syömällä suomalaista ruokaa ja käyttämällä kotimaista puuta, kirjoittaa blogissaan keskustan kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Savola. 

Savolan mukaan Suomen on helppoa profiloitua puhtaudessa sekä ilmasto- ja ympäristöystävällisyydessä, koska Suomessa osataan toimia kestävästi ja taloudellisesti.

Savolan blogin mukaan ilmastonmuutoksesta syyllistetään suomalaisia tuottajia ja lihaa syöviä ihmisiä, mutta kansanedustaja kritisoi blogissaan mielummin ulkomailta tuotuja trendiruokia.

Savola huomauttaa, että Suomen nurmivaltaiset pellot sitovat kasvaessaan hiiltä.

– Nurmen jalostaminen elintarvikkeiksi edellyttää märehtijää tuottamaan sen meille syömäkelpoiseksi ravinnoksi, maidoksi ja lihaksi. Ympäristöystävällisesti, puhtaasti ja läheltä, hän kirjoittaa.

Kansanedustaja kirjoittaa myös, että metsät ovat täynnä uusiutuvaa energiaa. Hänen mukaansa Suomen metsäosaaminen on vastaus ilmastoahdistuksen torjuntaan.

– Mitä paremmin metsää hoidetaan, sen paremmin se kasvaa ja sitoo hiiltä itseensä.

Savola muistuttaa, että suomalaisen puun käyttö kaikissa sen muodoissaan tuo paitsi työtä, myös vastauksia globaaleihin ongelmiin. 

Alkuperäisen blogitekstin voi lukea täältä.