Lapsiperheet tarvitsevat oman tukipaketin koronakriisistä selviämiseen, keskustan Pekka Aittakumpu sanoo

Taloudellisen tuen ja konkreettisen kotiavun lisäksi tarvitaan reilusti lisää parisuhdetyötä, kansanedustaja vaatii
Politiikka

Perheet tarvitsevat hallitukselta ennaltaehkäisevän tukipaketin koronakriisin vaikutuksista selviämiseen, keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu näkee.

Perheissä on kohdattu muun muassa talouteen, terveyteen, parisuhteeseen, päihteisiin, etätyön ja koulutyön yhteensovittamiseen sekä sosiaaliseen eristäytymiseen liittyviä ongelmia, hän toteaa tiedotteessa.

Aittakummun mukaan onkin hyvä, että hallitus tuo valmisteilla olevaan neljänteen lisätalousarvioon rahoitusta lasten ja nuorten toimenpideohjelmaa varten.

– On muistettava, että tärkeiden koulutoimen satsausten sekä korjaavien palveluiden ohella perheissä tarvitaan nyt ennaltaehkäisevästi taloudellista tukea, kodinhoitajia, vanhemmuuden tukea ja parisuhdetyötä.

Aittakumpu muistuttaa, että lapsen ja nuoren hyvinvointi lähtee kotoa.

– Liian moni vanhempi on jo ennen koronaa uupunut ja liian moni perhe on hajonnut sen vuoksi, että tukea ja apua ei ole ollut.

– Vanhan viisauden mukaan lapsen koti on hänen vanhempiensa välisessä suhteessa. Taloudellisen ja konkreettisen kotiavun lisäksi tarvitsemme reilusti lisää parisuhdetyötä.

Aittakumpu korostaa, että perheiden ennaltaehkäisevä tukeminen maksaa itsensä takaisin, sillä se vähentää raskaampien palveluiden, kuten lastensuojelun tarvetta.

– Perheiden tukemisen ohella kyse on järkevästä ja pitkäjänteisestä taloudenhoidosta.