Kiihtelysvaaran keskusta teki kesämarkkinoilla oman mielipidekyselyn – Kulmuni hiukan Kaikkosen edellä

Keskusta

Katri Kulmuni oli suosituin ehdokas keskustan puheenjohtajaksi keskustan Kiihtelyksen paikallisyhdistyksen Kiihtelysvaaran kesämarkkinoilla tekemässä mielipidekyselyssä.

Elinkeinoministeri Kulmunia kannatti 60 prosenttia vastaajista. Loput mielipiteensä ilmaisseista olivat puolustusministeri Antti Kaikkosen kannalla. Yksi 55 vastaajasta ei kelpuuttanut kumpaakaan ehdokasta.

Vastaajia pyydettiin valitsemaan kahden tiedossa olevan puheenjohtajaehdokkaan välillä. Lisäksi oli mahdollista jättää muita terveisiä keskustalle. Vastaukset jätettiin nimettöminä Joensuun Keskustan markkinapaikalla.

Kysely oli paikallinen ja otannaltaan suppea. Se ei anna osviittaa siitä, mikä ehdokkaiden todellinen kannatus on valtakunnallisella tasolla.

Avoimissa vastauksissa todettiin, että eläkeläisten ja vanhusten asiat tulee panna kuntoon. Hoitajia kaivattiin lisää. Huolta kannettiin maaseudusta ja alueen elinvoimasta.

Puolueelta toivottiin jämäkkyyttä asioiden hoitoon. Vastaajien mielestä vaalitappiosta huolimatta tulevaisuuteen on suunnattava avoimin mielin ja selkä suorana.

Keskustan ylimääräinen puoluekokous valitsee puheenjohtajan Kouvolassa syyskuun alkupuolella.

Nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti erostaan tappiollisten eduskuntavaalien jälkeen huhtikuun puolivälissä.