Keskustan Maijalalta avoin kirje Jasper Pääkköselle: "Keskustan hallituskaudella on lohien meripyyntiin tullut erittäin tarkka valvonta"

Lappilaisedustaja korostaa keskustan toteuttaneen lukuisia hyviä uudistuksia kalatalouden saralla
Kalatalous

Yritämme totta vie tehdä parhaamme, jotta kaikki kalakantamme pysyvät hyvinä ja me suomalaiset luonnon kanssa vastuulliset elävät pysyisimme hengissä ja kalaa on myös lapsillemme, keskustan lappilainen kansanedustaja Eeva-Maria Maijala kirjoittaa avoimessa kirjeessään Jasper Pääkköselle.

Näyttelijä ja kalastusaktiivi Pääkkönen kritisoi voimakkain sanoin blogissaan keskustan kalastuspolitiikkaa. Pääkkösen syytteisiin vastasi jo aiemmin maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja Teppo Säkkinen.

Pääkkösen mukaan keskustan ajamilla Itämeren lohikiintiöillä kanta tulee romahtamaan. Säkkinen huomautti Pääkköselle, että kiintiöt ovat EU:n päätettävissä ja keskustavetoinen hallitus on johdonmukaisesti ajanut matalampia kiintiöitä, jotta kannat säilyvät elinvoimaisina.

Samaa painottaa Maijala.

– Keskustan hallituskaudella on lohien meripyyntiin tullut erittäin tarkka valvonta, jolloin jokaisen rysällä olevan kalastajan tulee ilmoittaa merivartiostolle aina puoli tuntia ennen rantautumistaan. Lohen merikalastukseen on tullut kalastajakohtainen kiintiö, jota valvotaan koko ajan. Työn alla on myös omakala-järjestelmä, johon tulee ilmoittaa kaikki, myös vapaa-ajan kalastuksessa saadut lohet ja muut saaliit.

Suuri osa Suomen vesistöstä on Maijalan mukaan alikalastettua. Maijalan mielestä Pääkkösen halu rajoittaa hauen pyyntiä sisävesissä ei ole toivottava idea.

– Meidän tulee saada hauesta koko maan matkailukalastuksen ykköstuote ja haukea riittää nykysäännöillä suuressa osassa Suomea ihan varmasti. Uusilla kalatalousalueilla voidaan sitten erityisalueilla tarpeen mukaan rajoittaa hauen pyyntiä hoito- ja käyttösuunnitelmalla, Maijala arvioi.

Maijalan avoin kirje