Keskustan Kärnä tyrmää SDP:n ilmasto-ohjelman – ”Kunnon niskalaukaus koko pääkaupunkiseudun ulkopuoliselle Suomelle”

Ilmastopolitiikka

Keskustan entinen lappilaiskansanedustaja Mikko Kärnä tyrmää SDP:n tänään julkistaman ilmasto-ohjelman kotimaiselle maa- ja metsätaloudelle sekä matkailuelinkeinolle erittäin haitallisena.

– SDP aikoo toteuttaa lanseeraamansa ”kestävän kehityksen arvonlisäveron” ja samaa periaatetta toteuttavan valmisteverouudistuksen kautta politiikkaa, jonka avulla tultaisiin nostamaan keinotekoisesti kotimaisten liha- ja maitotuotteiden hintoja, Kärnä muistuttaa.

SDP myöntää Kärnän mukaan lopultakin ohjelmassaan, että se haluaa vähentää metsien hakkuita nykyisestä.

– Tämän asian ympärillä puolue on kompastellut jo pitkään, mutta nyt linjaus on virallisesti annettu ja se on turmiollinen kotimaiselle metsätaloudelle. Samoin SDP aikoo tappaa lentoliikenteestä riippuvaisen matkailuelinkeinon hyvän vireen hyväksymällä toimet lentoliikenteen kasvun rajoittamiseksi kotimaassa.

– Ohjelma onkin oikein kunnon niskalaukaus koko pääkaupunkiseudun ulkopuoliselle Suomelle, Kärnä tylyttää.

Mikko Kärnä korostaa, että SDP:n ohjelman hyvät elementit, kuten esimerkiksi puurakentamisen lisääminen ja soiden ennallistaminen, jäävät nyt turmiollisen kokonaisuuden varjoon. 

– Ilmastopolitiikkaa ei yksinkertaisesti voida tehdä kotimaisen maa- ja metsätalouden tai matkailuelinkeinon kustannuksella. Suomi elää edelleen sen metsistä, suomalaiset haluavat ostaa tulevaisuudessakin kotimaisia elintarvikkeita ja Lapin matkailua voi perustellusti verrrata jo uuteen Nokiaan.

–  On huolestuttavaa, että SDP:llä on näin nuiva suhtautuminen näihin elinkeinoihin, mediapersoonana tunnettu Kärnä ihmettelee.