Keskustan Kärnä blogissa: "Perussuomalaisten eristäminen johtaisi uuteen jytkyyn"

Hallitusyhteistyö

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä varoittaa blogissaan eristämästä perussuomalaisia.

Kärnän mukaan  perussuomalaisten eristäminen johtaisi ainoastaan puolueen kannatuksen kasvuun.

– Ilmiö on hyvin tunnistettavissa naapurimaassamme Ruotsissa, jossa ruotsidemokraatit ovat nousseet jo maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

– Kaikki uusia vaaleja vaativat ja Halla-ahon valintaa kauhistelevat tahot pelaavat nyt vain yhteen pussiin, joka kuuluu Halla-aholle.

– Vaikka sydän saattaisi sanoa toista, on päätökset tehtävä rationaalisen harkinnan perusteella, Kärnä muistuttaa.

Kärnä arvioi, että Halla-aho mahdollisesti jopa haluaa lentää ulos hallituksesta. Tällainen tilanne olisi hänen mukaansa vältettävä.

– Keskustan ja perussuomalaisten arvopohjassa on valtava, ammottava ero, mutta tästäkin huolimatta perussuomalaiset on pidettävä mukana kantamassa vastuuta yhteisestä hallituspolitiikasta.

Se on kuitenkin välttämätöntä, että puolue sitoutuu Suomen kansainvälisiin sitoumuksiin ja sopimuksiin sekä ihmisoikeuksiin, Kärnä huomauttaa.

Mikko Kärnä toteaa blogissaan, että hänestä tuntuu vaikealta ajatella suuressa salissa puolustavansa esimerkiksi ”ministeri” Laura Huhtasaaren linjauksia.

-– Niistä on muodostunut kuva ihmisoikeudet, ihmisoikeussopimukset ja evoluutioteorian kiistävänä kreationistina. Siksi uusienkin ministereiden on tärkeää nauttia koko hallituksen luottamusta, Kärnä painottaa.

Kärnän blogi