Kärnä: Suomea ei kehitetä Vapaavuoren ehdoilla, vaan koko Suomen ehdoilla

Keskustaedustajan mukaan maakuntauudistus vastaa koko Suomen tarpeisiin – pitäisi Helsingin osana Uudenmaan maakuntaa ilman erillisratkaisua
Politiikka

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo huvittuneensa Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) kovasta kritiikistä maakuntauudista kohtaan.

– Vapaavuori näyttää nyt kiukuttelevan kuin murkkuikäinen, koska ei saanut omaa tahtoaan läpi ja valta on luisumassa pois käsistä. Pormestarin olisi hyvä tiedostaa, että ei Suomea voida kehittää Vapaavuoren ehdoilla, vaan sitä on kehitettävä koko Suomen ehdoilla. Maakuntauudistus vastaa tähän tarpeeseen ja luo myös pohjan tulevalle kehitykselle, jossa ministeriöiden valtaa voidaan siirtää suoraan maakuntiin lähemmäksi siellä asuvia ihmisiä.

Kärnä muistuttaakin, että maakuntauudistus toteuttaa ennen kaikkea päätöksenteon läheisyysperiaatetta, jonka mukaisesti päätökset on pyrittävä tekemään mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä, joita ne koskettavat.

– Vapaavuori haluaisi tietysti sopia Helsingin terveyspalveluista kuten tähänkin saakka terveysbisneksessä olevien kokoomuslaisten kavereidensa kanssa. Tälle laitetaan nyt loppu. On kaikkien helsinkiläisten ja muiden etu, että Helsinki pidetään osana Uudenmaan maakuntaa. Uskon erillisratkaisusta tehtävän selvityksenkin päätyvän lopulta tähän.