Kärnä ja Könttä kiittävät omistajaohjausministeri Paateroa ehdotuksensa toteuttamisesta

Veikkaus

Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Joonas Könttä kiittävät omistajaohjausministeri Sirpa Paateroa (sd.), joka päätti tänään perustaa parlamentaarisen työryhmän pohtimaan Veikkauksen tulevaisuutta.

Kärnä ja Könttä esittivät asiaa ministerille 28. lokakuuta.

– Olemme tyytyväisiä, että ehdotukseemme tartuttiin. Meistä ei ole moraalisesti hyväksyttävää rahoittaa kansalaisyhteiskuntaa peliongelmaisten, vähävaraisten ihmisten kukkarosta. Veikkauksen toiminnan on muututtava, mutta kansalaisyhteiskunnan rahoitus on samalla turvattava. Nyt pääsemme pohtimaan parlamentaarisesti, millaisia keinoja voimme tämän asian suhteen käyttää.

Kansanedustajat toivovat, että hallitus käynnistäisi Veikkauksen kautta nopeasti myös pilottikokeilun rahapelilisenssien myöntämisestä muutamalle matkailuvetoiselle kunnalle.

– Lapissa tällaisia kuntia voisivat olla vaikkapa Enontekiö ja Savukoski. Keski-Suomessa puolestaan Jämsä ja Jyväskylä olisivat erinomaisia vaihtoehtoja. Pelilisenssien tuotoista osa tulisi ohjata suoraan kunnille ja osa kansalaisyhteiskunnan rahoittamiseen. Hyvästä kasinotoiminnasta jäisi silti riittävä siivu operaattorille ja tällainen toiminta piristäisi alueen matkailua varmasti.