Helsingin keskustanuoret tahtovat keskustajärjestöt mielenterveyden ensiapukurssille: ”Toivomme, että puoluesihteeriehdokkaat ottavat kantaa siihen, miten keskustan työntekijöiden ja vapaaehtoisten jaksamista tuetaan”

Keskusta

Helsingin keskustanuoret ehdottaa, että keskustan ja puolueen sisarjärjestöjen johtajille ja työntekijöille tarjotaan vuosittain mahdollisuus osallistua mielenterveyden ensiapu -koulutukseen.

Joka toinen suomalainen sairastuu Helsingin nuorisopiirin mukaan elämänsä aikana mielenterveyden häiriöön.

– Mielenterveydestä huolehtiminen on tärkeää myös politiikassa ja puoluetyössä.

Keskustan on omassa toiminnassaan näytettävä esimerkkiä ja tuettava jäsentensä ja työntekijöidensä jaksamista. Järjestöissä tulisi osata tunnistaa liiallinen stressi ja uupuminen ajoissa, Helsingin keskustanuorten puheenjohtaja Liina Tiusanen painottaa.

Suomen Mielenterveysseuran kehittämät mielenterveyden ensiapukoulutukset antavat valmiuksia edistää omaa ja läheisten mielenterveyttä ja auttavat mielenterveysongelmien tunnistamisessa, nuoret muistuttavat.

– Toivomme, että erityisesti puoluesihteeriehdokkaat ottavat kampanjoissaan kantaa siihen, miten keskustan työntekijöiden ja vapaaehtoisten jaksamista voidaan tukea.

Ajatus mielenterveyden tukemisesta järjestötoiminnassa on noussut esiin Helsingin keskustanuorten mielenterveystyöryhmässä, piiri kertoo. Helsingin keskustanuoret ovat ottaneet nuorten mielenterveyden vuoden 2018 kärkiteemakseen.