Helsingin keskustan Siika-aho tukee Antti Kaikkosta puheenjohtajaksi

Keskusta

Helsingin Keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho kertoo kannattavansa puolustusministeri Antti Kaikkosta puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Siika-aho perustelee päätöstään sillä, että keskustalla on hänen mielestään nyt tarve puheenjohtajalle, jolla on koeteltu kyky johtaa, malttia kuunnella ja ennakkoluulottomuutta visioida. 

– Uuden puheenjohtajan ensimmäinen tehtävä on piristää keskustalaisten itsetuntoa ja käynnistää työ luottamuksen palauttamiseksi keskustaan. Uskon, että Kaikkoselta löytyy luontaista taitoa tähän urakkaan, Siika-aho sanoo tiedotteessaan. 

Siika-ahon mukaan keskustalaisten täytyy nyt unohtaa pohdinnat pätkäpuheenjohtajuudesta tai ensi kesän Vantaan puoluekokouksen käänteistä.

Hänen mielestään huomio täytyy kiinnittää nyt siihen, miten syyskuun alussa Kouvolassa valittava uusi keskustan puheenjohtaja voisi auttaa kansanliikettä nousemaan maan suurimmaksi vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

– Nyt ei valita pätkäpuheenjohtajaa, vaan Suomen seuraavaa pääministeri, Siika-aho napauttaa.

Puolueen on Siika-ahon mielestä käynnistettävä uuden puheenjohtajan johdolla aatteellispoliittinen työ keskustalaisen ilmastopolitiikan luomiseksi.

Hän vaatii, että keskustan pitää uskaltaa tarjota pontevammin alueellisuudesta, yhteisöllisyydestä, yrittäjyydestä sekä rikkaiden ja uusiutuvien luonnonvarojen kestävästä käytöstä kumpuavaa kohtuuden ekonomiaa vaihtoehdoksi ilmastonmuutosta ylläpitävälle kertakäyttöyhteiskunnalle.

– Meillä on mielestäni kaikki eväät nousta Suomen johtavaksi ilmastopuolueeksi, mutta riit­tää­kö kes­kus­tal­la roh­keut­ta tar­jo­ta ko­ko­nais­val­tais­ta ja us­kot­ta­vaa suun­taa vai tyy­dym­me­kö vain vastaamaan muiden päänavauksiin? Kehtaammeko nousta aloitteentekijöiksi, vai taannummeko aisankannattajan asemaan, Siika-aho kysyy.