Etelä-Pohjanmaan keskustanaiset vaativat kuntia huolehtimaan esi- ja perusopetuksen oppilaiden kouluruokailusta koronaviruksen aikana

Koronakriisi

Etelä-Pohjanmaan keskustanaiset vaativat, että kunnat järjestävät pikaisesti kouluruokailun esi- ja peruskoululaisille, jotka ovat etäopetuksessa.

– Vaihtoehtoina on maksaa huoltajille lounasraha tai järjestää itse valmistettavien ruokapakettien haku, jossa on kahden viikon lounastarpeet mukana, kolmantena vaihtoehtona on tarjota valmis koululounas, joka haetaan esim. kaksi kertaa viikossa jakelupisteestä.

Jos kunnat päätyvät jakeluvaihtoehtoon on huomioitava tartuntariskin kasvaminen, mikäli epidemia etenee ja sairastuneiden määrä lisääntyy, Etelä-Pohjanmaan keskustanaiset muistuttavat.

– Toiminta on saatava käyttöön välittömästi ja se kestää siihen asti, kunnes oppilaat pääsevät palaamaan normaaliin koulutyöhön.

Suurin osa esi- ja perusopetuksen oppilaista on etäopetuksessa koronaviruksen vuoksi, jolloin säädösten mukainen jokaisena päivänä tarjottava koululounas jää suurimmalta osalta oppilaista saamatta.

Epidemian aikana monet vanhemmat ovat joutuneet ottamaan palkatonta vapaata lasten opintojen etenemisen valvomiseksi, tai monet vanhemmat ovat koronan vuoksi menettäneet työnsä tai tulleet lomautetuiksi, jolloin perheiden talous on kiristynyt yllättäen.

–  Lisäkulua tulee lasten lounasruokailuista, Etelä-Pohjanmaan keskustanaiset huomauttavat kannanotossaan.