Artturi Leinosen seura sai Tuomas Koivuniemestä uuden veturin

Perinnetyö

Sanomalehti Ilkan päätoimittajana (1930-57) ja Maalaisliiton kansanedustajana toimineen professori Artturi Leinosen elämäntyötä vaaliva seura on saanut uuden puheenjohtajan.

Yhdistystä pitkään johtanut kauhavalainen ex-europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski luovutti Seinäjoen vuosikokouksessa vetovastuun päätoimittaja-toimitusjohtaja Tuomas Koivuniemelle Kauhajoelta.

Yhdistyksen hallituksessa tapahtui muutenkin sukupolvenvaihdos, kun osa pitkäaikaisista hallituksen jäsenistä luopui tehtävästään.

Puheenjohtajan lisäksi seuran varapuheenjohtaja vaihtui, kun pitkään varapuheenjohtajana toiminut Ilkan entinen päätoimittaja ja professori Kari Hokkanen Seinäjoelta luopui ja hänen tilalleen valittiin kansanedustaja Antti Kurvinen Ylihärmästä (Kauhava).

Artturi Leinonen (1888-1963) oli paitsi lehtimies, mutta myös kansakoulunopettaja, kirjailija, jääkärivärväri, nuorisoseuramies ja poliitikko.

Maalaisliiton kansanedustajana hän toimi vuosina 1936-39 ja 1944-45. Maalaisliiton puoluehallituksen jäsen hän oli 1931-63.