Ala-Nissilä: Äitiyspakkaukseen 100 000 euron velkakirja

Velkakierre

Kansanedustaja Olavi Ala-Nissilällä on karu viesti valtion budjettileikkauksien kanssa kipuileville.

– Suomessa syntyy vuosittain 60 000 lasta ja otamme taas vuodessa yli viisi miljardia euroa lisää velkaa. Tämä tarkoittaa, että äitiyspakkaukseen pitäisi liittää melkein 100 000 euron velkakirja.

Mitä tapahtuisi, jos menosäästöt jätetään tekemättä, Ala-Nissilä kysyy ja vastaa:

Nuoret joutuvat vastaamaan terveys- ja hoivapalveluista sekä eläkkeiden rahoituksesta niiltä osin, kun niitä ei ole rahastoitu.

Nuoret joutuvat hoitamaan edellisen sukupolven lisääntyneen velkaantumisen ja hakemaan työpaikkaa taloustilanteessa, jossa talouden ongelmia ei vieläkään ole ratkaistu.

– Katseet kohdistuvat nyt työmarkkinajärjestöihin. Erityisesti joutuu kysymään, ajaako pääoppositiopuolue SDP:n puoluepoliittinen etu Suomen edun edelle, keskustan Ala-Nissilä jyrähtää.

Sitä mukaa kun talous-, työttömyys- ja velkaongelmat muuttuvat yhä vakavammiksi, yhä enemmän on heitä, joiden mielestä juuri mitään ei saa tehdä, Ala-Nissilä pahoittelee.

– Ei-tiellä Suomelle tulee karhu vastaan.

Ala-Nissilä varoittaa, ettei Suomi voi jäädä vanhojen rakenteiden ja korporaatioiden loukkuun.

– Tähän meillä ei ole varaa. Tekemättömyyden vuosia jatkamalla ei hyvinvointia turvata.

Ala-Nissilä muistuttaa, että Suomi elää avoimessa taloudessa ja jatkuvassa maailmanlaajuisessa rakennemuutoksessa Saksan vetämän yhteisvaluutan oloissa.

– EKP:n löysä rahapolitiikka antaa Suomelle aikaa, mutta ei ratkaise ongelmia. Siksi meidän on laitettava taloutemme itse kuntoon.

Suomen monet jäykät rakenteet ovat Ala-Nissilän mukaan niin paremman kilpailukyvyn kuin työllisyyden esteitä.

Tarvitaan määrätietoisia, korjaavia talouspolitiikan ratkaisuja kilpailukyvyn palauttamiseksi, rakenneuudistuksiksi ja julkisen velan kasvun pysäyttämiseksi, hän muistuttaa.