Aittakumpu kysyy lapsiperheiden tukemisesta poikkeusoloissa – ”Perheiden tilanne heijastuu koko yhteiskuntaan”

Lapsiperheet

Kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) kysyy hallitukselta kirjallisessa kysymyksessään, millaisin konkreettisin toimenpitein hallitus pyrkii vahvistamaan lapsiperheiden jaksamista ja hyvinvointia poikkeusoloissa.

– Yhteiskunta on aivan oikein keskittänyt voimansa torjumaan korona-viruksen uhkaa. Nyt on tärkeää, että meistä jokainen noudattaa viranomaisten ohjeita ja määräyksiä, hän sanoo.

Aittakummun mukaan samalla on muistettava, että monissa lapsiperheissä on ollut jaksamisen kanssa ongelmia jo ennen kuin Suomi siirtyi poikkeustilaan. Useissa perheissä on ongelmia myös päihteiden kanssa.

– Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö, ja perheiden tilanne heijastuu laajasti koko yhteiskuntaan. Jos lapsiperheet eivät saa tarvittavaa tukea, vaikutukset voivat olla vuosikymmenien mittaiset, Aittakumpu varoittaa.

Hän toteaa, että tällä hetkellä suuri osa lapsista ja nuorista on viisi päivää viikossa koulun ja vapaa-ajan rientojen sijaan kotonaan. Vanhemmat taas ovat sidottuja työhön kodin ulkopuolelle tai etätöissä kotonaan.

– Lähiaikoina valitettavasti yhä useampi vanhempi on myös lomautettuna. Tämänkin takia poikkeusolot vaikuttavat lapsiperheiden jaksamiseen hyvin nopeasti ja yllättäen.