Tilauksen peruutus tuonpuoleisuudesta

Apollon tietäjä

Kansanedustaja Satu Hassi (vihr.) purki keskiviikkona Facebookissa turhautumistaan siitä, millaiseen byrokratiasotkuun läheisensä menettänyt ihminen voi joutua.

Hassin mies kuoli vuoden alussa ja isä vuonna 2018.

Konkaripoliitikon tuskastumista voi vain ymmärtää. Apollon Tietäjänkin mielestä omaisten kontolle jäävä byrokratia kuulostaa kohtuuttomalta.

Jos vuosikaudet byrokratian kimpussa työkseen toiminut ammattipoliitikko kokee asioiden hoitamisen toivottomaksi rämeiköksi ja uppoavaksi suoksi, niin voi vain kuvitella, miltä se tuntuu sellaisesta ihmisestä, jolla ei byrokratiasta ole niin paljon kokemusta.

Paikoin pankkien ja yritysten loppumattomat kyselyt saivat Hassin mukaan koomisia piirteitä. Myös Hassi itse todisti omaavansa humoristin kykyjä surunkin keskellä.

Hänen miehensä oli hankkinut maksulliselta televisiokanavalta tunnukset jalkapallon katselua varten. Miehensä kuoltua Hassi kirjautui tunnuksilla palveluun ja lakkautti tilauksen.

Kohta miehen sähköpostiin kilahti kysely, että miksi tilaus oli peruutettu. Hassi kertoo klikanneensa sen auki ihan “kurillaan”.

Yksi kysymys kuului, että aiotko palata vielä joskus asiakkaaksi. Hassi ruksasi kohdan “ehdottomasti en”. 

Heti perään kyselyssä pyydettiin perustelua vastaukseen. Silloin Hassi kirjoitti ruutuun “Olen kuollut”.

Tietäjän mielestä hyvä näpäytys.

Apollon tietäjät Apollon tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.