Olisivat mahtuneet kuuteen linja-autoon

Jos Timo Soini ja kumppanit olisivat ymmärtäneet ennusmerkkejä ja olisivat toimineet niiden mukaan, politiikan ilmapiirimme olisi toinen.

Jussi Halla-aho sai perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokouksen puheenjohtajavaalissa kaksi vuotta sitten 949 ääntä, Sampo Terho 629 ääntä. Eroa oli 320 ääntä.

Tämä joukko olisi mahtunut kuuteen linja-autoon.

Sen jälkeen, kun Halla-aho ilmoittautui ehdokkaaksi, Apollon tietäjäkin tiesi, että hänen puolestaan tehtiin töitä – eli hankittiin oikealla tavalla äänestäviä puoluekokousedustajia.

Ei ole vaikeaa. Edustusoikeus ja äänivalta ovat jokaisella, joka on maksanut jäsenmaksunsa ja ilmoittautunut puoluekokousedustajaksi määräaikaan mennessä.

Esimerkiksi suljetussa Halla-aho Puheenjohtajaksi -Facebook-ryhmässä tarjottiin liittymisapua puolueeseen ja järjesteltiin kyytejä puoluekokoukseen.

Miksi Soini ei ryhtynyt varmistamaan Terhon valintaa? Miksi se ei tehnyt samaa junttatyötä?

Ylimielisyyttä? Laiskuutta?

Kun Halla-aho valittiin, persujen kansanedustajien enemmistö perusti uuden puolueen.

Kai kahdellakymmenellä kansanedustajalla sen verran tukijoukkoja oli, että muutama sata puoluekokousedustajaa olisi saatu hankituksi?

Minkälaiset olisivat vaalitunnelmat nyt, jos olisikin Terhon johtama hallituspuolue perussuomalaiset eikä Halla-ahoa ollenkaan – tai mitä nyt Brysselissä?

Aika vähästä ovat isotkin asiat joskus kiinni.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.