Yliopistosairaaloiden hankintarengas solmi suojainten valmistussopimuksen kahden suomalaisyrityksen kanssa

Oulussa ja Vantaalla aletaan kesäkuussa valmistaa sairaalakäyttöön soveltuvia hengityssuojaimia.
Koronakriisi

Oululainen Screentec ja vantaalainen SJT-Investment Group alkavat valmistaa hengityssuojaimia sairaalakäyttöön.

Yritykset ovat tehneet sopimuksen viiden yliopistosairaalan kanssa. Tuotanto aloitetaan kesäkuussa, kertovat Business Oulu ja Hus Logistiikka.

Sairaanhoitopiirit ja niiden logistiikkayhtiöt ovat perustaneet hankintarenkaan, johon kuuluvat Helsingin, Tampereen, Oulun, Turun ja Kuopion yliopistollisten sairaalojen erityisvastuualueet.

Hus Logistiikan mukaan yhteistyöhön päädyttiin, koska sairaanhoitopiireillä on samanlaiset, suuret tarpeet, ja rengas varmistaa myös suojavälinehankintojen laatua ja riskittömyyttä.

– Kotimainen tuotanto on hieno asia myös pitkällä aikavälillä. Kotimaisen valmistuksen käynnistäminen synnyttää Suomeen työpaikkoja sekä helpottaa laadunvalvontaa, toteaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hankintapäällikkö Juha Putkonen tiedotteessa.

Screentec valmistaa kahden eri suojausluokan maskeja sopimuksen mukaan yhteensä lähes kuusi miljoonaa kappaletta.

SJT-Investment Group on puolestaan luvannut valmistaa tämän vuoden aikana kaksi miljoonaa FFP2-hengityssuojainta yliopistosairaanhoitopiireille. Ensimmäiset suojaimet saadaan SJT:ltä kesäkuun aikana.

Hankintarenkaan sopimukset Screentecin ja SJT-Investment Groupin kanssa ovat voimassa vuoden loppuun.

Screentec ryhtyi jo maaliskuun lopulla valmistamaan suojavisiirejä hoitohenkilökunnalle.

Screentecin toimitusjohtajan Antti Tauriaisen mukaan suojaustuotteet jäävät yrityksen tuotantoon kriisin jälkeenkin.

– Tavoitteena on rakentaa tuotantomalli sekä löytää suomalaiset yhteistyökumppanit, joiden kanssa tuotantovolyymit sekä kustannukset saadaan kohtuulliselle tasolle. Jo aloitettu suojavisiirituotanto jatkuu, ja yhdessä kasvosuojainten valmistuksen kanssa voimme tarjota tuotteita kokonaisvaltaisemmin, Tauriainen sanoo tiedotteessa.