Suomessa yli 91 200 ihmistä saanut koronavirusrokotteen – THL: 350 uutta koronatartuntaa

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa on noin 66 uutta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden
Koronarokote

Koronarokotteen on tähän mennessä saanut Suomessa yli 91 200 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Laitos on päivittänyt määrää tänään kahdesti.

Eniten rokotettuja on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, noin 22  500, Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, noin 10  500, ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä noin 9  200 ihmistä.

Toisen rokoteannoksen on puolestaan saanut reilut 3  100 ihmistä. Eniten toisen annoksen saaneita on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, yli 1  200, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, lähes 500 ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä lähes 430.

Pirkanmaalla kuntien aloittamat ikäryhmään perustuvat koronarokotukset on hetkellisesti keskeytettävä rokotemäärien pienentymisen takia, kertoi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotteessa.

THL:n mukaan ikäryhmien rokotuksissa ensimmäisenä ryhmänä rokotetaan 80 vuotta täyttäneitä kuntalaisia. Näihin rokotuksiin ei sairaanhoitopiirin mukaan toistaiseksi voida antaa uusia rokotusaikoja.

Ensi viikolle ja sitä seuraavalle viikolle annetut rokotusajat pyritään pitämään ennallaan, koska tämänhetkisen arvion mukaan rokotteet riittävät tähän mennessä annettujen rokotusaikojen toteuttamiseen.

Suomessa on raportoitu 350 uutta koronavirustartuntaa, kertoi THL perjantaina. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3  847 uutta tartuntaa, mikä on 427 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 66 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on kasvanut hieman, sillä edellisten kahden viikon aikana se oli noin 61 uutta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) noin 112 tartuntaa ja pienin Itä-Savon ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien noin 13 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Husin alue on ainoa, jolla ilmaantuvuusluku ylittää sata tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Toiseksi korkein ilmaantuvuusluku on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin noin 83 uutta tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 41  915.

Turussa tehostetun palveluasumisen Vuokkokoti-yksikössä 29 asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Yksikössä on todettu myös muutamia tartuntoja työntekijöillä, kertoi Turun kaupunki tiedotteessa.

Asukkaista ja henkilöstöstä otetaan seulontanäytteet. Lisäksi kaikki virukselle altistuneet on asetettu karanteeniin.

Vuokkokodissa on voimassa vierailukielto, joka jatkuu 7. helmikuuta asti.

Karjalan prikaatissa Kouvolan Vekaranjärvellä on yhteensä 15 koronaan sairastunutta varusmiestä. Karanteeniin on asetettu noin 80 altistunutta ihmistä, kertoo Maavoimat nettisivullaan.

Viimeksi tänään vahvistui yhdeksän varusmiehen positiivinen testitulos. He kuuluvat samaan tartuntaketjuun keskiviikkona vahvistettujen tartuntojen kanssa. Varusmiehet ovat olleet eristettyinä, ja heidät on testattu oireiden perusteella.

Kaikki koronaan sairastuneet ovat lieväoireisia, ja heitä hoidetaan Vekaranjärven terveysasemalla.

Asiasta uutisoi aiemmin Kouvolan Sanomat.