Viestintäpomo sättii: “Ammattiyhdistysliikkeestä on tullut osalle keskustaa pahan ilmentymä ja kirosana“

Keskusta

Ammattiyhdistysliikkeestä ja siellä tehtävästä edunvalvonnasta on tullut osalle keskustaa pahan ilmentymä ja kirosana, tulkitsee Insinööriliiton keskustataustainen viestintäpäällikkö Jari Rauhamäki.

– Samalla puolue unohtaa, että ay-liike ei ole hahmoton ja kasvoton möhkäle. Sen takana on iso joukko aivan tavallisia ihmisiä, palkansaajia, joista ainakin osan pitäisi täyttää keskustan ahkeruudelle ja yhteiskunnan pyörittämiselle asettamat kriteerit, Rauhamäki kirjoittaa Suomenmaan blogissaan.

Rauhamäen mukaan keskustalta riittää arvostusta ja armollisuutta palkansaajaa kohtaan juuri niin kauan, kun hän pyyteettömästi täyttää oman ruutunsa työpaikalla ja kantaa veroeuronsa yhteiseen pottiin.

Säröjä alkaa tulla, jos työura katkeaa esimerkiksi työttömyyden kiroukseen.

– Perin erikoisia keskusteluja keskustapoliitikkojen kanssa syntyy myös työelämän kuormittavuudesta, sairauslomista, työkyvyttömyyseläkkeistä, vuorotteluvapaan tarpeellisuudesta, puhumattakaan palkansaajien edunvalvonnasta, viestintäpomo lataa.

Rauhamäki on työskennellyt aiemmin muun muassa keskustan eduskuntaryhmässä poliittisena sihteerinä.

Rauhamäen mielestä nykykeskusta katsoo yrittäjiä ylöspäin ja kuuntelee heidän etujärjestöään herkällä korvalla.

– Tämä on poliittiselle liikkeelle sallittua ja hyväksyttävää. Linjavalinta, voisi joku sanoa.

Samalla Rauhamäki muistuttaa keskustan kipuilevan satavuotiaan historiansa pahimmassa kannatusalhossa. Yhteys äänestäjiin pätkii pahasti, se on selvä.

– Politiikassa on turha hokea kuuntelevansa, jos ei kuule ja edes yritä ymmärtää, hän päättää.