Vasemmistoliiton Andersson: Tämä on hyvinvointivaltion todellinen uhka

Politiikka

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kritisoi blogikirjoituksessaan kokoomuksen ajamaa mittavaa ansiotuloverokevennystä työllisyystoimenpiteenä.

– Tällainen retoriikka on klassista veropopulismia, jolla pyritään lupailemaan verokevennyksiä antamalla kuvaa, että nämä eivät lisäisi painetta leikata sosiaali- ja terveyspalveluista, sosiaaliturvasta ja koulutuksesta.

Andersson väittää, että oikeasti kokoomus ajaa rajuja leikkauksia pienituloisten toimeentuloon samaan aikaan kun hyvätuloisille luvataan veroalennuksia.

– Todellisuudessa kokoomus esittää miljardiluokan leikkauksia sosiaaliturvaan, mukaan lukien työttömien perusturvaan sekä toimeentulotukeen.

Anderssonin mukaan kokoomuslaisten puhe ”ylipaisuneesta julkisesta sektorista” on puhetta, jolla oikeisto pyrkii oikeuttamaan julkisiin menoihin tehtävät vähennykset, vaikka ne osuvat lähes aina sosiaali- ja terveydenhuoltoon, sosiaaliturvaan ja koulutukseen.

– Joten mikä hyvinvointivaltiota todellisuudessa uhkaa? Puolueet, jotka julkisten palveluiden vahvistamisen sijaan näkevät julkissektorin ”ylipaisuneena”, ovat valmiita rapauttamaan valtion tulopohjaa, koska ”verojen laskeminen on itseisarvo” sekä lisäämään merkittävästi pienituloisten ihmisten kokemaa ahdinkoa ja köyhyyttä.