Vantaa vaatii valtiota tukemaan lentokenttää – “Pääkaupunkiseudun ongelmia on ollut valtiollisten päättäjien vaikea nähdä“

Kaupunginjohtaja kritisoi tiukkoja maahantulorajoituksia ja kuvailee Helsinki-Vantaan lentokentän merkitystä elintärkeäksi Suomen kansantaloudelle
Finnair

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen vaatii valtiota tukemaan Helsinki-Vantaan lentokenttäaluetta.

Viljanen esitti vaatimuksensa Vantaan kaupungin koronainfon aluksi tiistaina.

Tiedotustilaisuus järjestettiin kaksi tuntia sen jälkeen, kun lentoyhtiö Finnair oli kertonut vähentävänsä Suomessa 600 työpaikkaa maaliskuun loppuun mennessä ja jatkavansa lähes koko henkilöstönsä lomautuksia Suomessa.

Finnairin ohella maapalveluyhtiö Swissport Finland neuvottelee arviolta 700 ihmisen irtisanomisesta.

Viljasen mukaan kyseessä ovat yhdessä Suomen suurimmat irtisanomiset tällä hetkellä. Hän kuvailee alueen tilannetta vakavaksi ja elvytystarvetta suureksi.

–  Pääkaupunkiseudun ongelmia on ollut valtiollisten päättäjien vaikea nähdä. Suomen suurimpien irtisanomis-yt-neuvottelujen käyminen ei ole juuri herättänyt huomiota.

Viljanen kuvaili Helsinki-Vantaan merkitystä elintärkeäksi koko Suomen kansantaloudelle ja saavutettavuudelle.

Aviapoliksen alueen 40  000 työpaikasta noin 10  000 on Viljasen mukaan uhan alla.

Hän kritisoi Suomen tiukkoja maahantulorajoituksia, jotka hänen mukaansa asettavat Finnairin epäreiluun tilanteeseen suhteessa kilpailijoihin.

Viljasen mukaan on vaarana, että Helsinki-Vantaa menettää asemansa porttina Aasiaan.

–  Lentoliikenteen ja koko lentokenttäalueen elpymistä on nopeutettava.

Yksin Swissport Finlandilla on 1  350 työntekijää, jotka kaikki työskentelevät kaikki Helsinki-Vantaan lentokentällä. Yhtiön toiminta on hyvin riippuvainen suurimmasta asiakkaasta Finnairista, jolta tulee noin 85 prosenttia sen liikevaihdosta.