USU: "Venäjään ei voi eikä kannata luottaa" – tuore tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen kääntyi myönteiselle Nato-kannalle jo pidemmän aikaa sitten

Nato-jäsenyys

Tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen kannattaa Suomen liittymistä puolustusliitto Naton jäseneksi.

Honkonen kertoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että hän kääntyi myönteiselle Nato-kannalle pidemmän aikaa sitten.

Kun Venäjä valmistautui sotaan jo viime vuoden puolella, Honkonen alkoi kyseenalaistaa silloista kielteistä Nato-kantaansa. Hän katsoo, että Venäjään ei voi eikä kannata luottaa.

– Olen ajatellut, että Suomen tulee pysyä suurvaltojen välisistä konflikteista kaukana. Kun katsoo nyky-Venäjän toimintaa ja nykylinjaa, niin se lisäturva, mitä Nato tuo Suomelle, painaa enemmän kuin ajatus suurvaltojen välisten konfliktien ulkopuolella pysymisestä, Honkonen sanoo.

Honkonen korostaa, että pelkkä Nato-jäsenyys ei riitä. Suomen on jatkossakin pidettävä huolta omasta itsenäisestä puolustuksestaan.

– Suomi on ollut ja on jatkossakin Pohjolan sotilasmahti. Olemme pitäneet huolta puolustuskyvystämme jatkuvasti ja niin pitää tehdä jatkossakin.

Aiemmin tiistaina keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoi Twitterissä kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.