Turun puukkoiskun pääepäillyn nimeksi varmistui Abderrahman Bouanane

Turun puukotukset

Turun puukotusiskun pääepäillyn oikea nimi on Abderrahman Bouanane, kertoo Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Oikeuteen saapui tänään keskusrikospoliisin (KRP) ilmoitus miehen oikeasta nimestä.

Pääepäilty on 22-vuotias. Hän on syntynyt lokakuussa 1994. Mies esiintyi aiemmin nimellä Abderrahman Mechkah, ja hän oli ilmoittanut viranomaisille syntyneensä vuonna 1998.

Mies vangittiin viime viikon tiistaina todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Poliisi kertoi viikonloppuna, että marokkolaismiehen viranomaisille antamat henkilötiedot eli sekä nimi että syntymäaika ovat olleet väärät. Poliisi sai miehen oikean henkilöllisyyden selville kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

– En lähde sitä tarkemmin avaamaan. Teimme hyvin tarkkaa ja järjestelmällistä työtä ja halusimme eri kanavia pitkin varmistaa henkilöllisyyden, rikoskomisario Crista Granroth sanoi STT:lle viikonloppuna.

Hän sanoi, että henkilöllisyys voidaan saada selville monin keinoin.

– Halusimme, että asia on varmennettu monesta suunnasta. Tietojen selviämisessä ei ollut yhtä ratkaisevaa tekijää.

Poliisi kertoi jatkaneensa Turun puukotuksen tutkintaa viikonloppuna. Pääepäiltyä on päästy kuulustelemaan, ja hän on poliisin mukaan suostunut kommunikoimaan kuulustelijan kanssa.

Turun puukotusiskusta epäiltynä on vangittuna kaikkiaan neljä. Lisäksi yhdestä epäillystä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus, eikä poliisilla ollut hänen osaltaan eilen uutta sanottavaa.

Pääepäilty ja toinen marokkolaismies vangittiin viime viikolla todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Kaksi muuta, 18- ja 28-vuotiaat miehet, puolestaan vangittiin viime tiistaina lievemmällä syytä epäillä -perusteella. Käräjäoikeudesta kerrottiin aamulla, että näiden kahden uusi vangitsemiskäsittely on huomenna aamulla. Poliisin on esitettävä uutta näyttöä, jos vangitsemista halutaan jatkaa.

Turun toissaperjantaisten puukotusten uhreista kaksi oli eilen edelleen sairaalahoidossa, kertoi Turun yliopistollisen keskussairaalan Tyksin sairaalajohtaja.