Syyttäjä vaatii Jyväskylän ex-kaupunginvaltuutetulle Teemu Torssoselle ehdollista vankeutta muun muassa törkeästä pahoinpitelystä – Torssonen kiistää syytteet

Kotimaa

Syyttäjä vaatii entiselle Jyväskylän kaupunginvaltuutetulle Teemu Torssoselle ehdollista vankeutta laittomasta uhkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Syytteiden käsittely alkoi keskiviikkona Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Torssosen on muun muassa epäilty lavastaneen automurron viime vuoden toukokuussa, jotta ei joutuisi luovuttamaan aseitaan poliisille.

Lavastusepäilyt heräsivät, kun poliisi kävi myöhemmin läpi Torssosen tietokonetta tutkiessaan perussuomalaisten vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistunutta epäiltyä murhan yritystä. Torssonen oli alkuun epäiltynä Kataja-jutussa, mutta syyttäjä katsoi, ettei hänen syyllisyytensä tueksi ollut todennäköisiä syitä eikä nostanut syytettä.

Nyt käsiteltävissä syytteissä kuvatut tapahtumat saivat alkunsa järven jäällä Jyväskylässä maaliskuisena iltana viime vuonna. Syyttäjän mukaan Torssonen uhkasi lyödä itselleen ennalta tuntematonta miestä jääkairalla ja miehen paettua paikalta lähti seuraamaan tätä. Torssonen on kiistänyt syytteen ja sanonut, että mies käyttäytyi tilanteessa uhkaavasti ja tönäisi häntä.

Torssosta syytetään myös samaan mieheen kohdistuneesta törkeästä pahoinpitelystä vajaat kolme kuukautta myöhemmin. Syyttäjän mukaan Torssonen oli töninyt ja käynyt käsiksi uhriin sekä lyönyt tätä useita kertoja kivellä päähän ja uhrin suojanaan pitämiin käsiin. Torssonen on kiistänyt myös tämän syytteen ja sanonut puolustautuneensa tilanteessa.

Epäillyn törkeän pahoinpitelyn jälkeen poliisi teki väliaikaisen haltuunottopäätöksen Torssosen aseista. Seuraavana päivänä Torssonen ilmoitti, että hänen käytössään olleeseen autoon oli murtauduttu ja sieltä oli viety kolme asetta.

Keskusrikospoliisin (KRP) esitutkinnan mukaan Torssonen lavasti murron ja antoi aseet kaverilleen, jonka luota ne löytyivät kotietsinnässä puolta vuotta myöhemmin.

Poliisi alkoi epäillä lavastusta, kun se tutki Torssosen tietokoneelta Kataja-jutun tutkinnassa löytyneitä nauhoituksia Torssosen ja kaverinsa puhelinkeskusteluista. Esitutkinnassa Torssonen kiisti lavastuksen ja toinen mies kieltäytyi kertomasta, keneltä aseet oli saanut.

–  Haluan ottaa tästä asejutusta itse syyn niskoilleni. En halua vasikoida muita, mies sanoi KRP:lle.

Syyttäjä vaatii Torssoselle 1,5–2 vuoden ehdollista vankeustuomiota sekä vähintään 60:tä tuntia yhdyskuntapalvelua. Syytteiden käsittely jatkuu käräjäoikeudessa torstaina ja tuomio annetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Perussuomalaisista aiemmin erotettu Torssonen oli Jyväskyläläisten hyväksi -valtuustoryhmän ainoa edustaja, kunnes putosi valtuustosta kesän kuntavaaleissa. Nyt käsiteltävien syytteiden tekoaikaan Torssonen oli vielä kaupunginvaltuutettu.