"Suomi suomalaisille, kunnat kuntalaisille" – Halla-aho jättää "muut aikaa vievät tehtävänsä", jos tulee valituksi pormestariksi

Kuntavaalit

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi puolueen kannoista Yleisradion eilisessä kuntavaalien puheenjohtajatentissä.

Kuntien rahankäytössä hän vaatii asioiden suhteuttamista toisiinsa.

– Siinä missä Suomi kuuluu suomalaisille, kunnat kuuluvat kuntalaisille. Jos rahat eivät riitä kaikkeen, asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen. Kunnat eivät tarvitse monikulttuurisuuskoordinaattoreita, eivätkä sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä.

– Jos Suomen kilpailukyky rapautetaan esimerkiksi kiilusilmäisellä ilmastopolitiikalla, niin tehtaat pannaan kiinni. Työpaikat katoavat ja kuntien verotulot niiden mukana, Halla-aho varoitti.

Halla-aho vihjasi myös, että hän luopuu perussuomalaisten puheenjohtajuudesta, jos tulee valituksi Helsingin pormestariksi.

– On aivan selvää, että jos perussuomalaiset on suurin puolue Helsingissä vaalien jälkeen ja minusta tulee Helsingin pormestari, niin silloin luonnollisesti jätän muut aikaa vaativat tehtäväni, hän sanoi.