Suomenmaa siirtyy koronatartuntojen viikkoseurantaan

Koronatartunnat

Suomenmaa on muiden medioiden tapaan seurannut koronatartuntojen kehitystä päivittäin pandemian alusta lähtien. Tästä viikosta alkaen siirrymme tartuntalukujen viikoittaiseen seurantaan.

Uutisoimme tartuntatilanteen kehittymisestä torstaisin. Tartuntalukujen ohella seuraamme sairaalahoidon tarpeen ja rokotuskattavuuden kehittymistä.

Suomen koronatilanne on alkusyksyn aikana pysynyt vakaana. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 997 tartuntaa, mikä on 1 745 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. 

Sairaalahoidossa oli maanantaina 101 koronapotilasta, joista 20 tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä on pysynyt vakaana viikon takaiseen verrattuna.  

Rokotekattavuuden kasvaessa kasvaa väestön suoja sekä koronatartunnoilta että vakavalta taudinkuvalta.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa noin 4,02 miljoonaa ihmistä eli 72,4 prosenttia koko maan väestöstä. Toisen annoksen rokotuskattavuus on nyt 53 prosenttia eli noin 2,94 miljoonaa ihmistä. 

Syksyn aikana kaikilla yli 12-vuotiailla on mahdollisuus saada täysi rokotussarja.

Marinin hallitus julkaisi maanantaina pitkään odotetun uuden koronastrategiansa, jonka tavoitteena on pitää yhteiskunta auki.

Koronarajoituksia aletaan purkaa asteittain heti ja ne poistetaan kokonaan, kun yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus yltää 80 prosenttiin. Tämänhetkisten arvioiden mukaan 80 prosentin taso voitaisiin saavuttaa lokakuun puoliväliin mennessä.

Suomenmaa seuraa tiiviisti hallituksen uuden koronastrategian toteutumista käytännössä.