SK: Tutkija uskoo oikeistoblokin mahdollisuuksiin ensi eduskuntavaaleissa – "olisi kokoomukselle ideologisesti mieluisampi vaihtoehto"

Politiikka

Perussuomalaisilla, kokoomuksella ja keskustalla on hyvät mahdollisuudet saada yli 50 prosentin kannatus seuraavissa eduskuntavaaleissa, poliittisen talouden väitöskirjatutkija Antti Ronkainen kirjoittaa Suomen Kuvalehdessä.

Ronkainen uskoo, että uusi oikeistohallitus olisi kokoomukselle varmasti ideologisesti mieluisampi vaihtoehto kuin sateenkaarihallitus punaviherkommunistien kanssa.

– Oikeistohallituksessa kokoomus voisi tehdä vaatimaansa kovaa talous-, työllisyys- ja reformipolitiikkaa. Sateenkaarihallituksessa käteen jäisi vain hymistely arvoista ja työryhmiin haudatut kokoomuksen reformivaatimukset.

Tutkijan mukaan kokoomuksen tragedia on se, ettei puolue voi saada saman aikaisesti sekä oikeistolaista talouspolitiikkaa että arvoliberaalia maailmankatsomusta.

– Näin on siksi, että juuri perussuomalaisten vuoksi kokoomuksella, keskustalla, vihreillä ja rkp:llä on vielä pitkä matka yli 50 prosentin kannatukseen.