Sirkka-Liisa Anttilan mielestä tasa-arvo ei lisäänny miesoletetuista puhumalla – “Poliittista korrektiutta vaaditaan järjettömyyksiin asti“

Tasa-arvo

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila arvostelee punavihreää vasemmistoa ”hajottavan identiteettipolitiikan” harjoittamisesta.

Anttila katsoo kannanotossaan, että identiteettipolitiikan tunnusmerkkejä on, että lähes jokainen kokee olevansa jotain sorrettua vähemmistöä. Poliittista korrektiutta vaaditaan järjettömyyksiin asti jokaisessa asiassa – taidetta myöten.

– Mistään ei voida enää keskustella ilman, että joku loukkaantuu.

Järjettömimmillään hajottava identiteettipolitiikka näkyy Anttilan mielestä tätä nykyä kaikkialle tunkevan sukupuolineutraaliuden vaatimuksessa, joka ulottuu jopa päiväkoteihin ja peruskoulun opetussuunnitelmiin.

– Itse en kerta kaikkiaan ymmärrä, enkä kyllä usko suomalaisten enemmistönkään ymmärtävän, miksi lasta ei saisi sanoa tytöksi tai pojaksi.

Anttilan mielestä ollaan kestämättömällä tiellä, jos aikuisten ahdaskatseisten ideologioiden vuoksi, ylhäältä annettuna aletaan häivyttää tyttönä tai poikana olemista.

– Yksistään biologiasta johtuen sukupuolilla on eroja. Kestävällä tiellä ollaan, kun vanhempien ja muiden läheisten välittämisen tukemana tyttöjen ja poikien annetaan itse rakentaa omaa minäänsä.

Anttilan mukaan sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi on tehtävä jatkuvasti työtä.

– Mutta ei tasa-arvo lisäänny sillä, että eduskunnan puhemiehestä tehdään puheenjohtaja, palomiehestä palohenkilö tai että puhumme ”miesoletetuista”, niin kuin nyt jo osin valitettavasti tehdään.

Aitoa tasa-arvoa on Anttilan mielestä se, että naisten ja miesten väliset palkkaerot saadaan vihdoin kurottua kokonaan umpeen ja kummallakin sukupuolella on yhtäläiset mahdollisuudet päästä kaikista vastuullisimpiinkin tehtäviin politiikassa, yrityselämässä ja laajemmin yhteiskunnassa.

– Aitoa tasa-arvoa on se, että annamme pienten lasten vanhemmille aidon mahdollisuuden valita, miten he lapsensa hoitavat. Ei siihen tarvita lainsäädännön ohjeita saati pakottamista ulkopuolelta, varsinkaan jonkun ideologian nimissä.

Anttila sanoo ymmärtävänsä hyvin todella monen suomalaisen turhautumisen siihen, että vähän asiassa kuin asiassa alkaa olla ”oikeita” ja ”vääriä” mielipiteitä.

– Hajottava identiteettipolitiikka kumpuaa punavihreän vasemmiston piiristä. Myös Euroopassa ja Suomessa se on saanut jalansijaa ennen muuta yliopistoilla, ja isossa osassa valtakunnan mediaa.

Anttilan mielestä Suomi tarvitsee moniarvoista keskustelua, jossa edes yritetään ymmärtää muitakin kuin omassa sosiaalisen median kuplassa eläviä samanmielisiä. Tärkeintä on antaa ihmisten ajatella itse.

– Se ei tee kenestäkään mennyttä aikaa haikailevaa konservatiivia, jos ei ole samaa mieltä punavihreän vasemmiston kanssa. Se ei tee kenestäkään rasistia, jos on huolissaan maahanmuuttoon liittyvistä kiistattomista ongelmista ja yhteiskuntamme turvallisuudesta.

– Kaiken tämän sanon yli 40 vuoden kokemuksella yhteiskunnallisesta toiminnasta. Keskeistä siinä on ollut ja on edelleen sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen. Rohkenen luonnehtia itseäni eräänlaiseksi ”kantafeministiksi”.

Anttila arvioi sohaisevansa muurahaispesään kirjoituksellaan, mutta kestävänsä kyllä sen.

– On nimittäin aika tuoda myös politiikan puolelta meneillään olevaan keskusteluun järjen ääni, hän kirjoittaa.

.