Ravintolarajoitukset jatkuvat marraskuun puoliväliin asti

Koronarajoitukset

Valtioneuvosto on jatkanut ravintoloiden toimintaa rajoittavan asetuksen voimassaoloa marraskuun puoliväliin saakka, kertoi sosiaali- ja terveysministeriö torstaina.

Rajoitukset jatkuvat Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Uudenmaan maakunnissa. Näillä alueilla anniskelu on sallittu keskiyöhön asti ja ravintolat saavat olla auki yhteen yöllä. Myös asiakaspaikkojen määrää on rajoitettu.

Vaihtoehtona rajoituksille yritys voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä. Kiihtymisvaiheen ja perustason alueilla ei ole erillisiä rajoituksia asiakasmäärästä eikä anniskelu- tai aukioloajoista.

Hallitus on aiemmin luvannut luopua koronarajoituksista, kun rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneiden joukossa nousee 80 prosenttiin.

–  Tällä hetkellä arvio on, että ensi viikon aikana 80 prosentin rokotuskattavuus tulee täyteen, mutta jos tahti hidastuu edelleen, sitä ei välttämättä saavuteta, sanoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Mia Kontio koronatilannekatsauksessa torstaina.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara kertoi tekevänsä oikeuskanslerille kantelun ravintolarajoitusten jatkamisesta. Kantelu koskee erityisesti ruokaravintoloiden rajoituksia.