"Ratkaisu merkitsee leipää pöytään tuhansissa perheissä" – Saarikko iloitsee Metsä Groupin historiallisesta investoinnista

Metsäteollisuus

Metsä Groupin torstainen ilmoitus uuden biotuotetehtaan rakentamisesta Kemiin on keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mielestä osoitus siitä, että tulevaisuus ei ole ankea.

– Maailma muuttuu, mutta me pärjäämme, kun luotamme vahvuuksiimme ja koko Suomen voimaan. Uusi biotuotetehdas tuottaa ratkaisuja fossiilitaloudesta irtautumiseen. Suomalainen osaaminen, metsä, työ ja yrittäjyys on ratkaisu moniin niihin ongelmiin, joita maailmassa on, Saarikko kirjoittaa Facebookissa.

Tänään saimme uutisen Suomen historian suurimmasta metsäteollisuusinvestoinnista. 🌲🇫🇮Metsä Group kertoi investoivansa…

Julkaissut Annika Saarikko Torstaina 11. helmikuuta 2021

Arvioiden mukaan investointi työllistää rakennusvaiheessa 15 000 ihmistä. Tehtaan toimiessa pelkästään suorassa arvoketjussa tulee olemaan peräti 2 500 työpaikkaa.

Saarikon mukaan päätös merkitsee leipää pöytään tuhansissa perheissä.

– Yritykset luovat työpaikat, valtio rakentaa puitteita, ihmiset tekevät työt ja saavat toimeentulon. Tätä on kestävä alue- ja teollisuuspolitiikkaa, joka pitää Suomen liikkeellä.

Metsäteollisuutta keskustajohtaja kuvaa tulevaisuuden alaksi.

– Siihen kannattaa uskoa, sitä tukevaa politiikkaa kannattaa tehdä. Pidetään huolta, että Suomeen kannattaa investoida jatkossakin.