Puhemies Vehviläinen pitää koronarokotetta kansalaisten oikeutena ja velvollisuutena – "Yhtään ylimääräistä maaperää ei tule jättää salaliittoteorioille ja tunteisiin vetoavalle pelottelulle"

Koronarokotukset

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) aikoo ottaa koronarokotteen heti kun hänen vuoronsa rokottamisjärjestyksen mukaan on.

Vehviläisen mukaan koronarokote on iso askel kohti sitä maailmaa, missä elimme ennen viruksen leviämistä.

– Kansalaisena minulla on sekä oikeus että velvollisuus ottaa koronarokote. Rokottamalla suojaan itseni rinnalla myös muita, hän kirjoittaa facebook-päivityksessään.

Otan koronarokotteen heti, kun vuoroni on​​Korona mullisti koko maailman alkuvuodesta. Kuvat potilaiden täyttämistä…

Julkaissut Anu Vehviläinen Keskiviikkona 9. joulukuuta 2020

Anu Vehviläinen muistuttaa, että koronaviruksen myötä olemme havahtuneet hyvin konkreettisesti siihen, miten paljon yksittäisen ihmisen tekemisellä ja käyttäytymisellä on merkitystä.

– Suomen koronatilanne on pysynyt moneen muuhun maahan verrattuna hyvin hallitulla tasolla. Tästä suuri kiitos kuuluu suosituksia ja rajoituksia hyvin noudattaneille ihmisille. Toivon että me kaikki jaksamme ottaa suositukset tosissamme edelleen ja että luotamme samalla tavalla myös rokotussuositukseen, hän vetoaa.

Puhemies toteaa ymmärtävänsä myös sen, että uuteen rokotteeseen voi liittyä pelkoja ja kysymyksiä. Huolestuneet on hänen mukaansa kohdattava ja huoliin on vastattava tutkitulla tiedolla.

– Rokotevastaisuus on määrällisesti verrattain pientä, mutta vaikutuksiltaan se voi olla vaarallisen suurta. Siksi tähän ilmiöön kannattaa suhtautua vakavasti. Yhtään ylimääräistä maaperää ei tule jättää salaliittoteorioille ja tunteisiin vetoavalle pelottelulle.