“Keskitymme aivan liikaa päivänpolitiikkaan“ – keskustan johtoon pyrkivä Petri Honkonen haluaa pelastaa hyvinvointiyhteiskunnan

Suomalaiset eivät kaipaa keskustalta ainakaan hallituskriisiä, Honkonen korostaa
Keskusta

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen hakee keskustan puheenjohtajuutta Oulun puoluekokouksessa syyskuussa.

Honkonen ilmoitti asiasta maanantaina keskustan puoluetoimistolla Helsingissä.

– Tavoittelen luottamusta tehtävään, jonka olen valmis täyttämään täydellä sydämellä, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

Honkonen kertoo saaneensa keskustalaisilta paljon vetoomuksia, jotka saivat hänet pohtimaan ehdokkuutta vakavasti.

Hänen mukaansa moni myös toivoi, että kisassa olisi useampia varteenotettavia ehdokkaita kuin istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

– Keskustalla on kuitenkin suuren kansanliikkeen geenit. Olemme tottuneet siihen, että meillä on paljon ehdokkaita ja sen takia tietysti moni varmaan iloitsee, että on useampia ehdokkaita kisassa.

Honkonen sanoo uskovansa mahdollisuuksiinsa siitäkin syystä, että moni puoluekokousedustaja ei ole vielä tehnyt päätöstä ehdokkaastaan.

Honkonen lupaa tehdä kaikkensa sen eteen, että luottamus keskustaan paranee. Hän sanoo olevansa kyllästynyt siihen, että keskusta ei mene eteenpäin.

– Me keskitymme aivan liikaa päivänpolitiikkaan ja juoksemme mediaotsikoiden perässä, Honkonen näkee.

Pääteemakseen Honkonen sanoo Suomen talouden nostamisen ja sitä kautta hyvinvointiyhteiskunnan pelastamisen.

Suomalaisten pitää vaurastua, hän korostaa.

– Nythän on uhkana se, että nuoremmat ikäluokat ovat köyhempiä kuin vanhemmat ikäluokat. Tämä suunta pitää kääntää. Emme pysty vastaamaan ikääntyvien hoivahaasteeseen, lapset eivät pääse kouluun eivätkä sairaat lääkäriin, ellemme saa taloutta ylöspäin.

Honkosen mielestä verotusta täytyy muuttaa niin, että Suomessa on entistä kannattavampaa omistaa ja sijoittaa varoja.

– Meidän ongelmamme on se, että olemme pääomaköyhä maa, siksi teollinen tuotanto menee muualle. Investoinnit ja innovaatiot ovat aivan ykkösasioita siinä, miten Suomen taloutta nostetaan, sekä ilmapiiri, joka kannustaa tekemiseen. Ja totta kai työllisyysastetta pitää saada merkittävästi ylöspäin.

Suomen ohella Suomen Keskusta on vaikeassa paikassa, puheenjohtajaehdokas toteaa.

– Suomalaisten luottamus keskustaan uhkaa kadota. Ja merkillepantavaa onkin, kuinka samantahtiselta Suomen ja Suomen Keskustan kurssit tuntuvat. Minä uskon Suomeen ja minä uskon keskustaan. Suomen ja keskustan pitää olla kaikkia varten, Honkonen linjaa.

Osa keskustalaisista on kipuillut reilun vuoden takaista päätöstä puolueen hallitukseen menosta vaalitappion jälkeen.

Honkonen haluaa panna pisteen epäilyille, joiden mukaan keskusta ei kestä hallitusvastuuta. Hallituksessa joko ollaan tai ei olla, ja nyt siellä ollaan, hän huomauttaa.

Honkonen korostaa, että Suomi tarvitsee vakautta, eivätkä suomalaiset kaipaa keskustalta ainakaan hallituskriisiä.

– Keskustan puheenjohtajana aion johtaa puolueen pois tästä merkillisestä välitilasta. Aion pitää huolen siitä, että keskusta vaikuttaa Suomen hyväksi hallituspolitiikan avulla, ja yhdessä kumppaniksi valikoituneiden puolueiden kanssa kaikilla käytettävissä olevilla tavoilla.

Honkosen mielestä hallituspuolueen puheenjohtajan tulee olla myös hallituksessa ministeri.

– Käytännön johtaminen hallituksen ulkopuolelta on mahdotonta, hän näkee.

Honkonen kuitenkin toivoo, että kokenut Matti Vanhanen jatkaa valtiovarainministerinä vaalikauden loppuun saakka.

– Mitä tulee omaan salkkuuni, niin ajattelen niin, että tästä on käytävä keskustelu ensin keskustan ministeriryhmän ja puoluejohdon kanssa, ennen kuin sitä lähdetään linjaamaan. Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä näissä asioissa.

Petri Honkonen, 33, on toisen kauden kansanedustaja Keski-Suomen vaalipiiristä.

Hänet valittiin keskustan varapuheenjohtajaksi syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa.

Varapuheenjohtajan paikka vapautui Katri Kulmunilta, joka valittiin puolueen johtoon. Honkonen voitti varapuheenjohtajakisassa Lapin vaalipiirin kansanedustajan Mikko Kärnän äänin 971–620.

Honkonen on ammatiltaan historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja metsätilallinen. Hänellä on kolmevuotias tytär ja koti sukutilalla Saarijärvellä.

Kommentit (6)

 • Lukija24

  Eipä ole tästäkään miehestä apuja lopettamaan vihervasureiden politiikkaa joka lisää liittovaltiokekitystä ja velkaannuttaa Suomea.
  Turvattomuus lisääntynyt raiskausten myötä eikä sanaakaan näistä asioista. Saarikko sentään totesi että suomalaiset miehet raiskaavat enemmän kuin ulkomaalaistaustaiset.
  Oulussa sen sanoi ennen viime eduskuntavaaleja ja turpiin tuli.

  Samoin perusarvot joita vasurit hävittävät aina kun vain mahdollista.
  Tällaisessa hallituksessa haluaa tämäkin mies istua ministerinä.
  Jos suomalaiset eivät haluakaan hallituskriisiä niin vielä vähemmän haluamme hallituksen joka vie meidät liittovaltioon ja lahjoittaa poskisuudelmin 3miljardia nettona Italiaan ja jää odotteleen josko joskus tulisi jotain takaisin.
  Saman verran tulee takaisin kuin matkailusta näihin maihin.
  Eli ei juuri mitään.
  Keskusta on nyt väärässä hallituksessa.
  Toivottavasti tulee pj-ehdokas joka tämän ymmärtää ja sanoo sen ääneen. Joku muu kuin Väyrynen 🙂
  Matti Toivola Sievi.

  • Mustikka

   Juuri näin, Matti Toivolan kirjoituksessa kuuluu Keskustan kenttäväen ääni, jotka ovat suurelta osin jääneet katsomoon äänestyksissä. Honkosella on oikeita tavoitteita, mutta ne eivät ikinä tule toteutumaan vihervasemmistolaisessa hallituksessa. Ihmiset haluavat asua maaseudulla ja Keskusta on ainoa puolue, joka pyrkii toteuttamaan ihmisten toiveen. Ihmisten työn tulokset eivät valuisi Helsingin asuntosijoittajien ja suurelta osin ulkomaalaisperäisten asunto- ja sosiaalituilla elävien taskuun. Tämä ei onnistu nykyisessä hallituksessa. Edellinen hallitus oli hyvä siihen asti kun se ei laittanut rajoja kiinni sosiaalitukien perässä tulevien maahanmuuttajien nenän edessä. Kepu ja Orpo petti. Kaiken lisäksi Sipilä oikein kutsui näitä tulemaan Suomeen ja jopa puolusti Oulun raiskaajia. Tästä alkoi Keskustan jyrkkä alamäki. Ei ainakaan Saarikosta tai Kulmunista ole Keskustan ja Suomen pelastajaksi.

 • Lukija13

  Keskusta tarvitsee nyt puheenjohtajaa, jolla on aikaa kenttäväelle. Ministeripestin saaneilla sitä aikaa ei ole. Tämä on ollut ikeenämme jo usean puheenjohtajan ajan.

  Tarvitsemme suuren panostuksen kenttäväkeen.

 • Lukija17

  Tällekin broilerille on tärkeintä oma hillotolppa ministeritoiveineen. Kotimaan etu tulee kaukana perässä, eikä edes puolueensa hyvä ole korkealla prioriteetilla. Hävetköön!

 • Mustikka

  A studion keskustelun perusteella ei ainakaan Saarikkoa kannata valita puheenjohtajaksi. Hänen valinnallaan mennään vain ojasta allikkoon- Saarikko on sitten viimeinen naula Keskustan arkkuun. Kulmuni antaa vielä kuitenkin toivoa, Saarikkko ei minkäänlaista.

 • Lukija26

  Suomen Keskusta on saanut Petri Honkosesta täältä Keski-Suomesta hyvän ehdokkaan puheenjohtaja kilpaan . Vakaa ,harkitseva ja tietopuolisesti sivistynyt Henkilö ,muiden jo ilmottautuneiden lisäksi . Onnea myös Hänelle Oulun puoluekokoukseen . Keskusta tulee saamaan hyvän puheenjohtajan , keskustan valitsijamiehet ja naiset osaavat sen kyllä tehdä itse ,emme tarvitse siihen ulkopuolisten apua .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen