Perussuomalaisten Tavio: Budjettiriihen tulos talouden ja työllisyyden kannalta järkyttävä

Budjettiriihi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää hallituksen budjettiriihen linjauksia talouden kannalta järkyttävinä.

Tavion mukaan hallituksen toimet eivät nosta yritysten kilpailukykyä ja jopa heikentävät palkansaajien ostovoimaa. Hän moittii hallitusta julkisten menojen paisuttamisesta ja velaksi elämisestä.

– Erityisesti teollisuudelta on tullut viime aikoina huolestuttavia uutisia. Tätä tilannetta ei helpota se, että hallitus lopettaa teollisuuden päästökauppakompensaation ja tuplaa turpeen verotuksen, Tavio toteaa.

tavio arvioi turpeen verotuksen tuplaamisen johtavan lämmöntuotannon kulujen merkittävään kasvuun, kaukolämmön hinnan nousuun ja jalostuskelpoisen puun polttamiseen, kun turpeesta on tehty kohtuuttoman kallista. 

– Norja ei ole lopettanut kansakuntaa vaurastuttanutta öljynporausta ilmastosyistä, mutta Suomessa ollaan ilmeisesti satumaisen rikkaita mitä tulee ilmastotalkoisiin, Tavio sanoo.

– Samalla, kun Kiinassa pystytetään hiilivoimaloita, meillä ajetaan alas kustannustehokasta kotimaista energiatuotantoa, jolle on jo valmis tuotantokapasiteetti. Kilpailukyky ja työllisyys kärsivät.

Tavion mielestä hallituksen reilun 30 000 uuden työpaikan tavoite on täysin riittämätön.

– On käsittämätöntä, ettei edes tavoite ole tuon korkeampi. Lisäksi hallitus laskee toisen asteen oppivelvollisuudenkin työllisyystoimeksi. Todellisuudessa se ei luo yhtään työpaikkaa lisää, vaan paisuttaa vain julkisia menoja.