Pääministeri Rinne Brasilian metsäpaloista: Tilanne on erittäin vakava

Brasilian sademetsät

Kuten miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, olen huolissani Brasilian metsäpaloista. Ne uhkaavat koko maapalloa, eivät vain Brasiliaa tai Etelä-Amerikkaa. Tilanne on erittäin vakava ilmaston kannalta ja nyt pitää toimia, toteaa pääministeri Antti Rinne.

Hän kertoo olleensa yhteydessä Euroopan komissioon eilen ja odottaa EU:lta toimia jo tämän päivän aikana. Rinteen mukaan suomen hallitus seuraa tilannetta erittäin tarkasti.

– Ilmastonmuutoksen torjunta on kestävän talouskehityksen ja ihmisten hyvinvoinnin lisäämisen lisäksi hallitukseni tärkeimpiä prioriteetteja kotimaassa, Euroopassa ja globaalisti, Rinne toteaa.

Hänen mukaansa EU:n puheenjohtajamaana Suomi vaikuttaa kaikin mahdollisin keinoin ilmastonmuutoksen torjuntaan ja seuraa tilannetta erityisen tarkasti.

– Tulemme keskustelemaan Brasilian tilanteesta Eurooppa-neuvostossa. On selvitettävä, olisiko meillä jotakin eurooppalaisittain annettavaa Brasilialle niin, että tulevaisuudessa voitaisiin välttyä tällaisilta paloilta. On sanomattakin selvää, että ilmastonmuutoksen kannalta maapallolla ei ole varaa tällaisiin paloihin, Rinne toteaa.

Brasilian sademetsät ovat maailman ilmaston kannalta äärimmäisen tärkeä alue. Rinne kertoo olevansa todella huolissaan siitä, miten Brasilia suhtautuu omiin metsiinsä tällä hetkellä.

– Brasilian on syytä tehdä kaikkensa, jotta koko sivilisaation kannalta vaaralliset palot saadaan loppumaan, Rinne huomauttaa