Orpo: Vanhuspalvelukysymys kokoomuksen suosion laskun takana

”Tässä on tehty virheitä nimenomaan viestinnässä”
Kokoomus

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan kokoomuksen kannatuksen lasku Ylen mielipidemittauksessa johtuu puolueen epäonnistuneesta viestinnästä vanhuspalvelukysymyksessä.

Kokoomuksen kannatus putosi Ylen tänään julkistamassa kannatusmittauksessa 17,3 prosenttiin. Laskua edellisestä mittauksesta on 2,3 prosenttiyksikköä.

Orpo sanoo, ettei hän ole saanut viestiään vanhuspalveluasiassa perille ja että viestiä täytyy kirkastaa.

– Tässä on tehty virheitä nimenomaan viestinnässä. Itse asiastahan me olemme kaikki samaa mieltä, että vanhuspalveluissa on ongelmia ja me haluamme ne kuntoon, Orpo sanoi toimittajille eduskunnassa.

– Notkahdus on tapahtunut viimeisen puolentoista tai kahden viikon aikana, ja se liittyy selkeästi juuri tähän.

Orpo painotti, että myös kokoomus haluaa vanhuksille lisää hoitajia.

– Me olemme tässä asiassa vanhusten puolella, ja siksi uskon vakaasti, että me pystymme tämän viestin välittämään.

Orpo ei usko, että nyt nähty kannatusnotkahdus uhkaa kokoomuksen vaalimenestystä, sillä huhtikuun eduskuntavaaleihin on vielä aikaa yli kaksi kuukautta.

Orpon mukaan kokoomus ei edelleenkään pidä tarpeellisena sitoutua johonkin tiettyyn numeroon vanhusten hoitajamitoituksessa. Hän toisti puolueen näkemyksen, jonka mukaan vanhustenhoidon ongelmia ei voida ratkaista vain kaavamaisella sitoutumisella yhteen lukuun.

– Me sitoudumme siihen, että hoitajia on enemmän, ja me sitoudumme siihen, että hoitajat ovat siellä, missä heitä tarvitaan, Orpo sanoi.