Nyt löytyi ero Kaikkosen ja Kulmunin välille – keskustan puheenjohtajaehdokkaat eri mieltä eutanasiasta Ylen Ykkösaamussa

Puheenjohtajakisa

Keskustan puheenjohtajaehdokkaat Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni ajattelevat eri tavalla eutanasiasta eli armokuolemasta.

Kaikkonen kertoi Ylen Ykkösaamussa, että hän olisi valmis luomaan Suomeen eutanasialainsäädännön tietyillä ehdoilla.

Kaikkosen mielestä eutanasia voitaisiin sallia henkilölle, joka sairastaa parantumatonta sairautta, johon ei ole hoitokeinoa ja kärsii kivuista, joita ei voi lievittää. Lisäksi Kaikkosen mukaan eutanasiaan tarvittaisiin potilaan oma vakaa, harkittu tahto sekä lääkärin lausunto.

– Mutta tämä on oma henkilökohtainen näkemykseni, ja tämä on juuri sellainen kysymys, jossa pitää antaa tilaa vakaumuksille. Ei pidä ajatella niin, että kaikkien keskustalaisten pitäisi ajatella tästä samalla tavalla, Kaikkonen jatkoi.

Kulmuni kertoi Ylellä miettineensä asiaa paljon viime kaudella, kun eduskunta käsitteli kansalaisaloitetta eutanasian sallimisesta.

Kulmunin mukaan on hyvä, että tämän tyyppiset asiat ovat keskustassa omantunnonkysymyksiä.

– Mielestäni on hyvä, että Suomessa ei ole eutanasiaa. Minulle se viimeinen hetki, kun ihminen lähtee ja myös se hetki, kun ihminen syntyy, ovat mysteereitä, Kulmuni painotti.