Ministeri Sanna Marin kertoo saaneensa tappouhkauksia kevytautolain vuoksi  – ”Toivon malttia keskusteluun”

EU:n komission antaman huomautus lykkäsi lain voimaantuloa vuodella
Kevytautot

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) kertoo saaneensa tappouhkauksia kevytautoja koskevan lainsäädännön lykkääntymisen vuoksi.

Marin kertoi asiasta Twitter-tilillään.

  

Marin lisäsi myöhemmin, että tulee ilmoittamaan kaikista uhkauksista turvallisuusviranomaisille.

– Toivon malttia keskusteluun, vaikka autoihin liittyvät asiat herättävätkin ihmisissä tunteita, hän kirjoitti.

Ministeri kertoi perjantaina, että nopeusrajoitetut autot mahdollistavan lainsäädännön voimaantulo lykkääntyy vuodella EU:n komissiolta saadun huomautuksen vuoksi.

Uuden liikennevälineen mahdollistavan lain oli tarkoitus tulla voimaan marraskuun alussa.

Edellinen liikenne- ja viestintäministeri, keskustan Anne Berner toi esityksen kevytautoista viime hallituskaudella eduskuntaan.

Kevytautot olisi suunnattu 15–17-vuotiaille kuljettajille, joilla ei ole vielä henkilöauton ajokorttia. Kevytautojen maksiminopeudeksi olisi tarkoitus rajata 60 kilometriä tunnissa.

Komissio esitti kuitenkin huolensa uusien ajoneuvojen vaikutuksista liikenneturvallisuudelle.

Huomautuksessa pidettiin huolestuttavana myös sitä, että kevytautoissa saisi kulkea kerralla viisi ihmistä ja niillä saisi vetää peräkärryä.

– Vuoden aikana pyrimme korjaamaan lainsäädännön sellaiseksi, että se täyttää myös EU:n lainsäädännön vaatimukset, Marin totesi perjantaina.

Marinin mukaan kevytautolainsäädännöllä oli eduskunnassa viime vuonna laaja kannatus eikä lakia ole siksi tarkoitus ensisijaisesti kumota. Tätä mahdollisuutta hän ei kuitenkaan rajannut täysin pois.

– On hyvin mahdollista, että myöhemmin käy ilmi, että tätä lainsäädäntöä ei ole korjattavissa EU-säädösten kanssa yhdenmukaiseksi ja joudumme tuomaan kumoamisesityksen.