Metsä Board ennakoi kartongin kysynnän pysyvän vahvana

Kustannukset nousseet ennakoitua nopeammin
Talous

Metsä Boardin vertailukelpoinen liiketulos nousi heinä-syyskuussa 104 miljoonaan euroon viime vuoden 62,5 miljoonasta. Myös liikevaihto koheni, se nousi 516 miljoonaan viime vuoden 471 miljoonasta.

Toimitusjohtaja Mika Joukion mukaan ensikuitukartonkien kysyntä on ollut vahvaa kaikilla markkina-alueilla. Kysynnän odotetaan myös pysyvän hyvänä päämarkkina-alueilla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Kuluneella neljänneksellä sellujen markkinatilanne pysyi vakaana Euroopassa, mutta Kiinassa tilanne on jo selvästi epävarmempi.

Joukion mukaan yhtiön kannattavuus on kuluvana vuonna kehittynyt erittäin hyvin. Suotuisa markkinatilanne antaa erinomaisen lähdön myös ensi vuoteen, Joukio sanoi.

Tulosta on toisaalta rasittanut arvioitua nopeampi kustannusten nousu. Tason odotetaan pysyvän korkeana myös ensi vuonna.

– Erityisesti energian, kemikaalien ja logistiikan hinnat ovat viime kuukausina nousseet voimakkaasti. Kokonaiskustannukset tulevat olemaan vuonna 2021 tuntuvasti viime vuotta korkeammat, Joukio sanoi tiedotteessa.