Matti Vanhaselle uusi eduskunta-avustaja: "Nimi kannattaa painaa mieleen"

Eduskunta

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on saanut kevätkaudeksi uuden eduskunta-avustajan, tuoreen abiturientin Otto Suhosen Nurmijärveltä.

Vanhanen kertoo facebook-päivityksessään, että hänestä ja Suhosesta otettuun kuva-asetelmaan liittyy sukupolvien vuorottelua.

– Istuin samassa tuolissa abiturienttina keväällä 1975 ja paikallani istui valtiovarainministeri Johannes Virolainen, jota haastattelin. Oton nimi kannattaa painaa mieleen, Vanhanen kirjoittaa.

Sain kevätkaudeksi uuden eduskunta-avustajan, hän on kevään abiturientti Otto Suhonen Nurmijärveltä. Tähän…

Julkaissut Matti Taneli Vanhanen Maanantaina 19. huhtikuuta 2021

Vanhasen ohella Otto Suhonen toimii myös kansanedustaja Hanna Kososen eduskunta-avustajana.

– Aloitan innolla uudet työt eduskunnassa ja kiitän edustajia luottamuksesta. On todella hienoa päästä näkemään politiikkaa tällaiselta näköalapaikalta, Suhonen pohtii tiedotteessa.

Suhosella on kokemusta nuorisojärjestöistä, poliittisesta toiminnasta sekä toiminnasta Nurmijärven nuorisovaltuustossa, jonka puheenjohtajana hän on myös toiminut.

– Olen seurannut jo jonkin aikaa Oton edesottamuksia Nurmijärven päätöksenteossa ja olen huomannut, kuinka perusteellisesti hän perehtyy asioihin. Kun uuden avustajan rekrytointi tuli ajankohtaiseksi, oli Otto luonteva valinta, Matti Vanhanen toteaa.

Otto Suhonen työskentelee tehtävässä eduskunta-avustaja Sara Saramäen perhevapaiden ajan eduskunnan kesätaukoon asti.

– Edellinen avustajamme Inna Kallioinen siirtyi hiljattain toisiin työtehtäviin, joten oli hienoa, että Otto pääsi aloittamaan työt näin nopealla aikataululla. Uuden sukupolven edustajana Otolta löytyy varmasti paljon osaamista esimerkiksi politiikassakin entistä tärkeämmän sosiaalisen median hyödyntämiseen, Hanna Kosonen iloitsee.

Juttua täydennetty Suhosen, Vanhasen ja Kososen kommenteilla klo 20.05.