Maskisuositus laajenee pääkaupunkiseudulla kaikille työpaikoille – Pohjanmaalla suositellaan enintään 10 ihmisen tapaamisia

Politiikka

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee kasvomaskeja kaikille työpaikoille, kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Suositus koskee erityisesti tilanteita, joissa ihmiset tapaavat laajemmin toisiaan esimerkiksi kokouksissa tai taukotiloissa, eikä turvavälejä tai hygieniajärjestelyjä pystytä toteuttamaan.

Maskin käyttöä suositellaan myös vanhemmille varhaiskasvatuksen tiloissa oleskellessa, esimerkiksi kun lapsia viedään tai haetaan.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi myös, että olisi perusteltua antaa jo lokakuun aikana uusi velvoittava määräys siitä, että yli 20 hengen yleisötilaisuuksia voidaan järjestää vain siinä tapauksessa, että kaikilta edellytetään maskin käyttöä ja vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä.

Virallisen päätöksen asiassa tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä puolestaan suosittelee, että kaikessa vapaa-ajan toiminnassa vältettäisiin yli kymmenen ihmisen kokoontumisia. Tämä koskee myös seura- ja harrastustoimintaa Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on ollut jo maanantaista asti kaikkia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskeva määräys yli kymmenen ihmisen kokoontumisrajoituksesta. Se on voimassa 31. lokakuuta saakka. Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä jatkoi myös aiempien suositusten, kuten vahvan kasvomaskisuosituksen, voimassaoloa kuun loppuun asti.

Suomessa kerrottiin keskiviikkona neljästä uudesta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvästä kuolemantapauksesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan tautiin liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu yhteensä 350.

Sairaalahoidossa oli keskiviikkona 48 ihmistä, mikä on kaksi enemmän kuin maanantaina.

Sairaalassa olevista tehohoidossa oli kahdeksan ihmistä eli kaksi ihmistä vähemmän kuin maanantaina.

Uusia tartuntoja raportoitiin keskiviikkona 204. Kuluneiden kahden viikon aikana uusia tartuntoja on raportoitu 2  711, mikä on 1  469 tartuntaa enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana.

Kaikkiaan tautitapauksia oli keskiviikkoon mennessä todettu 12  703.