Marin paljasti vauvahaaveensa, mutta totesi sen vaikeaksi ministeriyden vuoksi – Twitterissä ex-vasemmistojohtaja kehottaa ottamaan mallia keskustasta

Perhevapaat

Pääministeri Sanna Marin (sd.) paljasti MeNaiset -lehdessä haaveilevansa toisesta lapsesta, mutta totesi sen olevan vaikeaa nykyisen tehtävänsä vuoksi.

– Ministerin tehtävä lienee Suomessa ainoa, jossa ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen, hän toteaa lehdelle.

Marin huomauttaa myös, ettei naisena voi ajatella palaavansa perheasiaan sitten joskus uran jälkeen.

Twitterissä asia herätti heti keskustelua.

Ex-ministeri ja vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes (vas.) huomautti, että vaikka perhevapaita ei ministereillä ja kansanedustajilla olekaan, oma puolue voi sellaisen kyllä antaa.

Hän viittasi Annika Saarikon (kesk.) vanhempainvapaaseen.

– Keskusta hoiti asian lapsi- ja perheystävällisesti. Annika Saarikko on ollut pitkään poissa ministerin tehtävästä. Ja palaa nyt kesän jälkeen. Välissä pestiä on hoitanut hyvin Hanna Kosonen (kesk.), Siimes kirjoittaa.

Hän toteaa myös, että homma toimii, kun on luottamusta puolueen sisällä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Kososen erityisavustaja Satu Mäki-Lassila muistutti, että samaa menettelyä on toteutettu keskustassa jo kahdesti myös Paula Lehtomäen kohdalla.

– On ollut päivänselvää keskustassa, että lapsen saava ministeri voi luottaa siihen, että voi palata miniterin tehtävään vapaan jälkeen. Vaikka joutuukin virallisesti eroamaan tehtävästään.