Kulmuni maksoi esiintymiskoulutuksensa ministeriöille, kertoo ottaneensa pankista lainan: “sanani pitää“

Minua ei ole epäilty mistään väärinkäytöksistä, keskustajohtaja alleviivaa.
Politiikka

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoo maksaneensa takaisin kulut, jotka aiheutuivat hänen ministeriaikaisista esiintymisvalmennuksistaan.

– Olen tänään aiemman ilmoitukseni mukaisesti ja ilman oikeudellista velvollisuutta maksanut esiintymiskoulutuksiini liittyviä laskuja vastaavan summan työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtiovarainministeriön tileille, Kulmuni kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Kulmunin mukaan kumpikaan ministeriö ei esittänyt mitään vaatimuksia keskustajohtajalle.

– Minulta ei ole mitään maksuja vaadittu, vaan kyse on omasta aloitteestani. Minua ei ole epäilty mistään väärinkäytöksistä. Tiedossani ei ole muutoinkaan mitään sellaista, joiden myötä oma toimintani aiheuttaisi mitään jatkotoimenpiteitä, Kulmuni alleviivaa.

Valtiovarainministerin tehtävät jättänyt Kulmuni puolustaa päätöstään.

– Politiikassa vastuuta joutuu kantamaan paitsi omasta toiminnastaan, myös laajemmin. Puolueen puheenjohtajana velvollisuuteni oli asettaa puolueen etu ja hallituksen toimintakyvyn varmistaminen itseni edelle.

Kulmuni kertoo maksaneensa esiintymiskoulutukset pankista hakemallaan lainalla.

– Minulla nuorena ja taloudellisesti tavanomaisen vaatimattomista oloista lähteneenä ei ole säästöjä, joista maksun olisi voinut hoitaa. Toki kansanedustajana ja ministerinä olen saanut hyvää palkkaa, mutta kun olen pääsääntöisesti rahoittanut itse omat vaalikampanjani, niin valtavia summia ei ole jäänyt säästöön.

Olen tänään aiemman ilmoitukseni mukaisesti ja ilman oikeudellista velvollisuutta maksanut esiintymiskoulutuksiini…

Julkaissut Katri Kulmuni Perjantaina 3. heinäkuuta 2020

Kommentit (3)

 • Lukija48

  Katri Kulmunin ero madalsi sitä kuuluisaa kynnystä erota pestistään,jos vähänkin siltä näyttää. Ulkomailla erotaan vähästäkin,minkä soisi meilläkin yleistyvän. Pekka Haaviston kuviot UM:ssa ylittävät helposti kynnyksen.

 • Lukija4

  Kommentoin 4-5.6.2020 seuraavaa:
  ”Kyllä Kulmuni saattoi kokemattomuuttaan ajautua kohun silmään, mutta ministeriöiden julkaistujen asiakirjojen mukaan asiassa ei ollut lain ja ohjeiden vastaita – mutta siitä huolimatta hän katsoi kokonaisuutta ja päätti maksaa koulutuksen omista rahoistaan – saattoi osoittaa samalla ja huomaamattaan periaatteellisesti rehellistä luonnettaan.
  Nyt eroilmoituksen jälkeen tuntuu, että edellinen kommenttini oli entistä enemmän totuutta vastaavaa ja erikoisesti kommentin loppuosaa painottaen.
  Kiitos Katri – Sinua tarvitaan ja kannatusta löytyy aina periaatteellisesti rehellisen luonteen omaavalle henkilölle.”

  Toivon, että puoluekokoukseen ilmoittautuu useita puheenjohtajaehdokkaita – ”sitten haukutaan herrat ja äänestää rämmäytetään puolueelle puheenjohtaja – ja pulinat pois.”

 • Lukija26

  Katri Kulmuni osoitti teollaan suoraselkäisyyttä ,toimiessaan valtiovarainministerinä ja maksaessaan itse omista rahoistaan päätehtävässään tarvittavasta lisäkoulutuksesta ,jota toivoisi lisää suoraselkäisyyttä muihinkin ministeriöihin . Otti myös selkeästi vastuun avustajansa teosta ja virheestä,jota Hän oli lisäkoulutuksen järjestämiseksi pyytänyt ts. Hankintalain noudattamatta jättämisen . Näin Ei valitettavasti käynyt ”suojainkauppasotkussa ” ,jossa valtiolle koittui usean miljoonan vahingot . Vastuuministeri istuu edelleen Hallituksessa . Vaikka edes tällaista sotkua Ei olisi voinut tapahtua ,mikäli ostovaiheessa olisi noudatettu voimassa olevaa lakia .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen