Kulmuni avaa tuntojaan ministerierosta Ylellä – ”On se varmaan henkilökohtainen trauma, tragedia ja raskas asia”

Keskusta

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoo, että hänen ministerierossaan ei ollut kysymys hänestä itsestään, vaan hallituksen toimintakyvystä.

– Minä rakastin työtä valtioneuvoston jäsenenä. Olen ikuisesti kiitollinen, että olen saanut palvella isänmaata siitä tehtävästä. Olin siihen hyvin sitoutunut, Kulmuni kertoo Ylelle.

Kulmuni uskoo, että asiat asettuvat aina oikeisiin mittasuhteisiin ajan kuluessa.

– On se varmaan henkilökohtainen trauma, tragedia ja raskas asia.

– Mutta kuten jokaiselle ihmiselle, elämässä tulee hyviä ja huonoja asioita vastaan. Minulle elämänpolulleni tuli tällainen tilanne, keskustajohtaja kuvailee.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin paikalta kesäkuussa sen jälkeen, kun hänen esiintymiskoulutuksistaan nousi kohu. Koulutukset oli tilannut Kulmunin erityisavustaja.

Kulmuni on kertonut useaan kertaan julkisuudessa, ettei tiennyt kaikkia koulutuksiin ja niiden kuluihin liittyviä asioita.

– Lähtökohta on, että luotan ihmisiin. Lähtökohta on, että asiat tehdään aina oikein ja niin hyvin kuin jokainen osaa. Niin mie ajattelen, että jokainen varmasti toimii.

Lähtökohta on, että luotan ihmisiin.

Keskustan puoluekokous pidetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa. Kulmuni on halukas jatkamaan keskustan puheenjohtajana, eikä kisaan ole ilmoittautunut toistaiseksi mukaan muita.

Vahvimpana haastajana pidetty Annika Saarikko on luvannut kertoa päätöksestään heinä-elokuun vaihteessa. Useissa keskustavaikuttajille tehdyissä kyselyissä Saarikon kannatus on ollut suurempaa kuin Kulmunin. 

Kulmuni itse kommentoi Ylen haastatteluissa kyselyitä tasaisiksi.

– Kyllä on kannatusta. Ja keskustan täytyy saada kannatusta ensi kevään kuntavaaleissa ja myös tulevissa vaaleissa, että keskusta voi tehdä työtä isänmaan eteen, hän päättää.