Korona vaikuttaa eduskunnan toimintaan: yleisiin tiloihin maskisuositus, Haaviston virkarikosepäilyn käsittely viivästyy

Eduskunnassa ei ole tullut tietoon uusia tartuntoja. Pääministeri Marinin toisen koronatestin tulos oli negatiivinen.
Politiikka

Kaikissa eduskunnan yleisissä tiloissa otetaan käyttöön kasvomaskisuositus, eduskunnan koronajohtoryhmä linjasi tiistaina. Suositus tulee voimaan heti. Se ei koske työhuoneita tai tiloja, joissa on vain yksittäisiä henkilöitä.

Koronavarotoimet vaikuttavat eduskunnan toimintaan myös muilla tavoin. Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasian käsittely perustuslakivaliokunnassa viivästyy aiotusta.

Haaviston tapauksen käsittely siirtyy marraskuun alkuun.

Mediatietojen mukaan keskusrikospoliisi epäilee Haavistoa virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta. Haavisto on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) tartunnan vuoksi monia kansanedustajia on altistunut tai mahdollisesti altistunut uudelle koronavirukselle.

Eduskunnassa ei ole ilmennyt uusia tartuntoja, mutta monet kansanedustajat ovat käyneet testeissä ja asettuneet omaehtoiseen karanteeniin.

Kaiken kaikkiaan noin neljäkymmentä kansanedustajaa ja kolme virkamiestä tulee testatuksi koronatartunnan varalta, kertoi hallintojohtaja Pertti Rauhio Demokraatille.

Varotoimet vaikuttavat myös suuren valiokunnan työskentelyyn. Valiokunta perui keskiviikolle suunnitellun kokouksen karanteenien ja varotoimien vuoksi. Kokouksessa oli tarkoitus kuulla pääministeri Sanna Marinia (sd.) EU-asioista.

Fyysisen kokouksen sijaan suuri valiokunta ja ulkoasiainvaliokunta kuulevat Marinia etäyhteydellä.

Marinille EU-huippukokouksen jälkeen tehdyn toisen koronatestin tulos on negatiivinen, kertoi valtioneuvoston kanslia tiistaina. Pääministerin omaehtoisen karanteenin kerrottiin päättyvän.

Marin poistui perjantaina Brysselissä pidetystä EU-huippukokouksesta ennen kokouksen päätymistä hänen saatuaan tiedon mahdollisesta koronavirusaltistumisesta. Marin oli ollut Packalénin kanssa samoissa tiloissa eduskunnassa viime keskiviikkona.