Korhonen kehuu Tarastia – uudistuksiin sitouduttava

Maakuntahallinto

Keskustan kunta- ja aluetyöryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Korhonen kehuu selvitysmies Lauri Tarastin aluehallintoesityksiä.

Korhosen mukaan keskusta edellyttää kaikkien hallituspuolueiden sekä ministeriöiden tinkimätöntä sitoutumista uudistuksiin.

– Yhteistyötä tarvitaan lisäksi yli hallitus-oppositiorajan ja laajemminkin. Kyse on kansallisesta asiasta, sillä ratkaisut vaikuttavat kaikkien suomalaisten elämään vuosikymmeniä eteenpäin. Aikaa ei ole enää hukattavaksi, hän korostaa.

Korhonen sanoo Tarastin olevan oikealla tiellä; tavoitteena ovat paremmat sosiaali- ja terveyspalvelut, tasapainoisempi aluekehitys ja kansanvallan lisääminen.

– Suomen kaikki voimavarat on saatava käyttöön, Korhonen korostaa.

Hän arvioi, että Tarastin ehdotukset mahdollistavat myös byrokratian vähentämisen ja veronmaksajien rahojen säästämisen.

– On tehtävä Tarastinkin esittämä yksinkertainen, ymmärrettävä ja yhdenmukainen ratkaisu, joka lähtee ihmisten eikä hallinnon tarpeista. Vallan on aidosti siirryttävä maakuntien ihmisille.

Korhonen painottaa, että uudistukset on toteutettava kuhunkin maakuntaan sopivalla tavalla.

– Toteutuksen on perustuttava sopimiseen ja työntekijöiden on oltava työssä alusta alkaen mukana.

Korhonen on myös aluehallintouudistusta seuraavan 11-jäsenisen parlamentaarisen työryhmän jäsen. Sitä johtaa ministeri Anu Vehviläinen (kesk.).