Kevan toimitusjohtaja vaihtuu – Timo Kietäväinen eläkkeelle ensi syksynä, uuden johtajan haku käynnistyy välittömästi

Keva

Julkisen alan eläkevakuuttajan Kevan toimitusjohtaja vaihtuu. Tehtävää vuodesta 2016 saakka hoitanut Timo Kietäväinen on ilmoittanut Kevan hallitukselle jäävänsä eläkkeelle, kun hänen lakisääteinen henkilökohtainen eläkeikänsä tämän vuoden marraskuussa tulee täyteen.

Kietäväinen olisi halutessaan voinut jäädä eläkkeelle jo viime vuoden marraskuun alussa, kun hänen alin eläkeikänsä tuli täyteen.

Timo Kietäväinen suuntaa eläkkeelle hyvillä mielin.

– Siirtyessäni Kuntaliitosta Kevaan sanoin tekeväni noin viiden vuoden pestin, ja se tulee nyt täyteen. Luonnollisesti jäljellä olevat kuukaudet tulevat olemaan työntäyteisiä ja kiinnostavia, Kietäväinen miettii tiedotteessa.

– Minut valittiin tilanteessa, jossa Kevalla oli haasteita uudistumisen ja johtamisen kanssa. On ollut ilo olla viemässä strategista muutosta monin tavoin eteenpäin yhdessä kevalaisten kanssa, ja nähdä, kuinka maine ja asiakastyytyväisyys ovat kohentuneet ja yhteishenki Kevan sisällä on vahvistunut.  Myös Kevan uudistumisen kannalta on järkevää tehdä vaihdos ensi syksynä, toimitusjohtaja pohtii.

Kevan hallituksen valitsema seuraava toimitusjohtaja saa Kietäväisen mukaan eteensä uudet haasteet.

– Ne riippuvat keskeisiltä osin siitä, mitä eläkejärjestelmien yhdistämishankkeessa tapahtuu. Tämä ratkaisu ei riipu Kevasta, mutta Kevan uudistuminen jatkuu ratkaisun jälkeen joka tapauksessa uusista lähtökohdista, Kietäväinen sanoo.

Kevan hallituksen puheenjohtaja, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kertoo, että hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin välittömästi.

Hallitus valitsee puheenjohtajan johdolla toimivan viisihenkisen valiokunnan valmistelemaan valintaprosessia. Tarkoituksena on, että uusi toimitusjohtaja on valittuna kesälomiin mennessä.

– Kevan toimitusjohtajaksi tarvitaan muutosjohtamisen huippuammattilainen, joka tunnistaa myös toimialan erityishaasteet. Tavoiteaikataulu on se, että ennen kesälomia meillä on uusi toimitusjohtaja Kevaan valittuna, ja hän pystyisi aloittamaan kesälomien jälkeen niin, että Timo Kietäväinen on vielä talossa, Minna Arve kaavailee.

Arveen mielestä Timo Kietäväinen on ollut innostava johtaja ja uudistanut merkittävästi Kevan toimintaa ja toimintakulttuuria.

– Haluan jo nyt kiittää Kietäväistä uudistuksista, joita Kevassa on hänen kaudellaan tehty. Kevan maine sidosryhmien keskuudessa on tutkitusti kohentunut ja on erinomainen. Asiakkaiden tyytyväisyys palveluihin on kasvussa, sijoitusomaisuus tuottaa vakaata ja varmaa tuottoa, ja Kevan henkilöstön osaaminen on vahvaa. Tärkeimmät kehittymisen edellytykset Suomen suurimman eläkelaitoksen jatkoa ajatellen ovat hyvässä kunnossa, hallituksen puheenjohtaja tiivistää.