Keskustan ryhmäjohto: Koronakriisin haavoja paikattava yhteenkuuluvuutta vahvistavalla ohjelmalla – "viruksella lukematon määrä sivullisia uhreja"

Koronakriisi

Koronaviruksesta on tullut suomalaiselle yhteiskunnalle inhimillinen murhenäytelmä ja vakava terveyskriisi, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sekä varapuheenjohtajat Eeva Kalli ja Hanna-Leena Mattila toteavat.

He esittävät Suomeen kokonaisvaltaista ohjelmaa, jolla koronaepidemian sosiaalisia, sivistyksellisiä ja muita yhteiskunnallisia seurauksia aletaan hoitaa.

Ryhmäjohtajien mukaan keskusta on valmis tekemään eduskunnassa kaiken mahdollisen, jotta Suomen tilanne ei ajaudu hallitsemattomaksi.

– Kyse on myös vakavista talous-, työttömyys- ja velkaongelmista tälle maalle. Ihmisten arjessa ne tuntuvat toimeentulovaikeuksina. Tutkimusten mukaan entistä ahtaammalla ovat etenkin suomalaiset, joilla oli jo ennen korona-aikaa tiukkaa, Kurvinen, Kalli ja Mattila kirjoittavat tiedotteessaan.

He peräänkuuluttavat hallituksen puoliväli- ja kehysriihestä ratkaisuja mahdollisimman monen lomautetuksi tai työttömäksi joutuneen saamiseksi takaisin töihin.

Taudin ja rajoitusten varjoissa kytee ehkä vielä kauaskantoisempia sosiaalisia, sivistyksellisiä ja muita yhteiskunnallisia seurauksia, ryhmäpomot varoittavat.

– Kaikkia seurauksia tuskin kukaan pystyy vielä varmasti tietämään. Se on joka tapauksessa selvää, että koronaviruksella on lukematon määrä ”sivullisia uhreja”. He ovat kanssaihmisiämme, joita on pystyttävä auttamaan sen ohella, että tautitilanne pidetään hallinnassa ja talouden vaurioita korjataan.