Keskustan Mikko Kärnä hämmästelee budjettipersuilua maahanmuuton kustannuksista – ”Ei mitään järkeä”

Budjetti

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä pitää perussuomalaisten parhaillaan käynnissä olevassa budjettikeskustelussa esittämää linjaa epäloogisena ja käsittämättömänä.

Perussuomalaisille on huomauteltu keskustelussa moneen otteeseen, että esimerkiksi vuonna 2016 perussuomalaisten ollessa hallituksessa maahanmuuton kulut olivat  827 miljoonaa, kun ne ensi vuonna ne ovat 408 miljoonaa eli yli puolet vähemmän.

– On uskomatonta, että perussuomalaiset kritisoivat hallitusta siitä, että maahanmuuton kustannukset laskevat. Siis laskevat, Kärnä päivittelee kannanotossaan.

Kärnä pitää hämmentävänä myös kritiikkiä, joka on kohdistettu hallituksen hoitajamitoitukseen.

– Oppositio ei ole kertonut, miten se pystyisi toteuttamaan asian hallitusta nopeammalla aikataululla.

Kärnän mukaan ainoa mahdollisuus olisi ottaa noin 5000 uutta hoitajaa ulkomailta.

– Sen olen kyllä aina tiennyt, että kokoomus kannattaa ulkomaisen halpatyövoiman tuomista Suomeen, mutta on uskomatonta että nyt myös perussuomalaiset ovat lähteneet samaan kelkkaan. 

Kärnän mielestä myös perussuomalaisten näkemykset esimerkiksi pohjoismaisen passivapauden poistamisesta ovat huolestuttavia.

– Mikäli pohjoismainen passivapaus poistettaisiin, lopettaisi se perinteisen kalastuksen Tornionjoella ja Tenojoella, tappaisi lappilaisen kulttuurin, aiheuttaisi satojen miljoonien eurojen tarpeettomat kustannukset sekä valtaisat menetykset vientiteollisuudelle. Yhdenkään turvapaikanhakijan tuloa Suomeen se ei kuitenkaan estäisi.

– Ei tällaisessa linjassa ole mitään järkeä enkä voi kerta kaikkiaan ymmärtää, kuinka myös Lapin perussuomalaiset kansanedustajat voivat olla tätä tukemassa, Kärnä jyrisee kannanotossaan.