Elinkeinoministeri Kulmuni: Hallitus panostaa budjetissaan kansainväliseen kasvuun

Budjetti

Suomi elää kansainvälisestä kaupasta ja viennistä, elinkeinoministeri, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk.) korosti eduskunnan budjettikeskustelussa.

Ministerin mukaan hallitus aikoo satsata etenkin yrittäjyyden, uusien investointien ja teollisen kilpailukyvyn edistämiseen.

Panostukset edistävät hallitusohjelman tavoitetta, jonka mukaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitus nostetaan neljään prosenttiin BKT:stä.

Lisäksi ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu ja siirtyminen uusiutuviin energianlähteisiin ovat työ- ja elinkeinoministeriön keskeisimpiä painopisteitä.

Kulmuni näkee, että hallituksen tulee luoda yrityksille toimintaympäristö, joka kannustaa palkkaamaan uusia työntekijöitä sekä suuntautumaan kansainvälisille markkinoille.

Hallitus pyrkii ratkaisemaan yrittäjyyden nykyisiä ongelmia laatimalla sekä yrittäjyysstrategian että kansainvälisen kasvun ohjelman.

Ministerin mukaan yksi kasvun pullonkauloista on yritysten osaajapula. Siksi hallitus aikoo helpottaa ulkomaalaisten osaajien lupaprosesseja.