Keskustan Lohi perustelee Kataisen valintaa Sitran yliasiamieheksi: ”Emme hakeneet asiantuntijaa vaan johtajaa”

Sitra

Keskustan kansanedustaja ja Sitran hallintoneuvoston jäsen Markus Lohi on nostanut uudelleen julkisuuteen perustelut, joiden pohjalta Jyrki Katainen valittiin niukalla yhden äänen enemmistöllä Sitran yliasiamieheksi.

Lohen mukaan ehdokkaat olivat hallintoneuvoston haastattelussa erittäin tasaväkisiä, mutta poikkesivat silti toisistaan.

Kysymys oli siitä kumpi olisi Sitralle tässä elinkaaren vaiheessa ominaisuuksiltaan paras johtaja.

– Jos olisimme hakeneet Sitralle tutkimusjohtajaa, Markku Wilenius olisi ollut aivan ylivoimainen. Kun haimme Sitralle koko organisaation johtajaa, vakuutuin siitä, että Kataisella on parhaimmat edellytykset johtaa Sitraa organisaationa, hän toteaa Facebook-päivityksessään.

Lohi korostaa myös pyrkineensä suhtautumaan valintaprosessiin mahdollisimman objektiivisesti, eikä asettanut Kataisen rasitteeksi hänen poliittista puoluetta tai taustaa.

– Minuun ei kohdistunut vaikuttamisyrityksiä muista puolueista tai keskustankaan sisältä. Pyrin arvioimaan kummankin ominaisuuksia ja kykyjä juuri tuohon tehtävään. Emme hakeneet asiantuntijaa vaan johtajaa, jonka tehtävät määritellään Sitra-laissa.